Kuulikindlad nipid ja kogemused, kuidas valida parim hotell

Oska hotelli valides detaile märgata.
Oska hotelli valides detaile märgata. Foto: Shutterstock

Halvaks osutunud hotell, mis ei vasta sugugi ootustele ja lootustele, rikub kogu puhkuse. Ebaviisakas personal, räpakad ruumid ja vilets toit ei ole midagi, mille eest raha välja käia. Kuidas hotellivalikust parim ja sobivaim välja valida? 

Planeeri nutikalt 

Mõtle läbi, mis on sinu reisi eesmärk. Kui lähed kallimaga kahekesi puhkama, väldi hotelle, mis kubisevad liutorudest, lastebasseinidest ja pakuvad pere pisematele rohket meelelahutust. Kogu pere puhkuseks on need ideaalsed ja annavad lapsevanematele võimalust hotellis lõõgastuda, aga paaripuhkuseks ma neid ei soovita. Hotellid, mis on mõeldud vaid täiskasvanutele, on muuhulgas enamasti laiema menüüga. 

Kas kojulend läheb hilja õhtul? Uuri, kas hotell pakub hilise väljaregistreerimise võimalust. See on küll tasuline teenus, aga võimalusel soovitan kasutada, lisab peaaegu terve päeva puhkust juurde, ei pea kompsude otsas elama ega hommikust saadik reisiriiete ja pakitud kohvriga ringi käima. 

Lastega reisides ideaalne valik. Legolandi hotell Malaisias.
Lastega reisides ideaalne valik. Legolandi hotell Malaisias. Foto: Shutterstock

Lastega minnes aga vaadake üle, mida majutusasutus konkreetselt pakub ning kas see vastab sinu soovidele. Kas on toas pudelisoojendaja ja hotellis meditsiinipunkt? Soojendusega basseinid ja võimalus käru rentida? Vetelpääste ja laste menüü koos söögitoolidega? Lugemist ja uurimist jagub, aga tulemus tasub end ära. 

 

 

 

Asukoht

Kuidas lennujaamast hotelli pääseb? Kui hotell on äärelinnas või sootuks linnast väljas, tasub uurida, kuidas sealt linna pääseb. Liiga sageli pöörab siin soodsam mahutushind eelarve kahjuks, sest reisides võib transport olla ülisuureks lisakuluks. 

Samas ei pruugi suure turismikeskuse vanalinn olla mõnusaim ööbimiskoht. Kallis hind, kohvreid peab vahel vedama pikka maad mööda munakive (ka öösel, kui lennuaeg seda nõuab) ja akende all on pidev melu. Ka kipuvad vanalinnade hotellid olema pigem väikesed ja enamasti pole seal võimalust raamatuga basseini ääres lesida. Olenevalt reisisellist see kas sobib või mitte nii väga. 

Kõik hinnas või mitte? 

See on enamasti maitse asi, aga sõltub ka reisi sihtkohast. Aafrika rannikul ööbides, kus pole restorane ega baare läheduses jalaga segada, on mu kindel soovitus kõik hinnas. Suurlinnas aga, kus on mõnusaid toidukohti ja poekesi igal nurgal, tasub ringi käia. Hotellis saab süüa niikuinii alati, kui soov tekib. 

Hotelli buffee.
Hotelli buffee. Foto: Shutterstock

Kui on soov proovida kohalikku kööki ja erinevaid maitseid, siis pole kõik hinnas paketti vaja. Kui on sooviks lõõgastuda suures hotellis, söömise pärast mitte pead vaevata ja nautida basseinipuhkust või hotelli randa ja vaba aja veetmise võimalusi, on kõik hinnas pakett suureks stressi leevendajaks. 

Meelelahutus 

Kas soovid rahulikku puhkust, sportida või pidutseda? Kas hotellil on oma rand või tuleb rätik kaenlas kuskile seiklema hakata? Kui hotellis on oma ööklubi, võib see kosutavat und häirida. Vaba aja veetmiseks rattalaenutus, tenniseväljak, spordirajad? Kas muuseumid on hotellist minnes hõlpsasti ligipääsetavad? Kui on soov minna teatrisse või kontserdile, mõtle varakult sellele kuidas öisel ajal tagasi hotelli saada. Ühistranspordi puudumisel võib taksoarve põlvist nõrgaks võtta. 

Kas tärnid on olulised? 

Nii ja naa. Euroopas ja suurlinnades on see enamasti hea indikaator, kuid erinevates riikides on tärni nõuded erinevad. Mõne muu mandri viis tärni ei pruugi olla kaugeltki see, mida ootad. 

Veendumaks, milline on hotelli tegelik olukord, soovitan julgelt lugeda arvustusi. Kohe soovitan ka mitte heituda, kui mõni neist on negatiivne – tegijal juhtub. Pigem suhtuda skeptiliselt sadadesse ülivõrdes hinnangutesse, mis on antud mõnele pisikesele uberikule – need võivad olla genereeritud. Ka on hüva nõu uskuda neid kommentaare, mis on tehtud viimase poole aasta kuni aasta jooksul. Kui siis on korduvalt kurdetud viletsa teeninduse või vannitoas pidevalt puuduva külma vee üle, vali võimalusel midagi muud. 

Teised ajakirjad

Tagasi üles