HÄMMASTAV 3 aastat tagasi kadunud kass jõudis imekombel oma pere juurde tagasi

Kass Cleopatra jõudis oma pere juurde tagasi pärast kolm aastat kestnud rännakut.
Kass Cleopatra jõudis oma pere juurde tagasi pärast kolm aastat kestnud rännakut. Foto: Mustamäe linnaosa valitsuse Facebooki lehekülg

Kui linnaelanikud Mustamäel Männi pargis ringi hulkuvat kassi märkasid, ei osanud nad aimata, kui seiklusrikas on selle hiireküti saatus. Varjupaigas selgus, et kassi pere oli oma lemmiklooma taga otsinud lausa kolm aastat.

Kaks nädalat tagasi paluti Mustamäe linnaosa valitsuse linnamajanduse osakonnal tegeleda kassiga, kes üksi ja näljaselt Männi pargis juba mitu nädalat ringi hulkus. Linnaametnikud püüdsid kassi kinni ning asusid talle kodu otsima, kuid see, mis edasi juhtus, rabas kõiki jalust.

Selgus, et ekslev kassike oli oma pere juurest lausa kolm aastat tagasi plehku pannud ning vahepeal sootuks teise inimese juures elanud! Nüüd, kui kass taas kaduma läks, õnnestus tal imekombel oma esialgse pere juurde tagasi jõuda.

Leitud kass Cleopatra.
Leitud kass Cleopatra. Foto: Mustamäe linnaosa valitsuse Facebooki lehekülg

Varjupaikade MTÜ kommunikatsioonijuhi Anni Anete Mõisamaa sõnul jõudis kass Cleopatra nende hoole alla 27. juuni õhtul. «Tal oli olemas kiip ja see oli ilusti ka registreeritud, mistõttu saime omanikega ühendust,» ütles Mõisamaa.

Järgmisel päeval, 28. juunil olid kassi omanikud varjupaigas kohal, et oma kadunud pereliige taas koju viia. «Omanikud olid väga üllatunud ja meil oli tõeliselt hea meel, et saime osaks sellisest imelisest taaskohtumisest. Omanikud olid kassi pikalt otsinud, aga selleks hetkeks oli juba lootus kadunud,» lisas Mõisamaa. 

Cleopatra oli 2020. aastal võetud ühest teisest varjupaigast (mitte Varjupaikade MTÜst) ja peale seda läks ta kaduma.

Tuleb välja, et selliseid erakordseid taaskohtumise lugusid tuleb õnneks ikka aeg-ajalt ette. Märtsis kirjutas digiajakiri Lemmik kodukass Kustist, kes oli oma pere jaoks kadunud lausa kaheksa pikka aastat.

Kusti oli perre võetud kassipojana. Maire sõnul hästi pehme, sõbralik ja miilustaja kiisu, kellele meeldis kraena kaela peale ronida ja kaissu pugeda. «Ta käis ka õues ja kippus mõnikord võõrastega sõbrustama, kuni ta 2015. aastal enam tagasi koju ei tulnudki. Kõik ootasid teda ja olid ahastuses, aga kiisust ei olnud midagi kuulda,» rääkis Maire.

Kuni ühel päeval, 2023. aasta augustis tuli ootamatult kõne varjupaigast, et Kusti on leitud.

Varjupaiga esindaja meenutab ka paari aasta tagust lugu naisest, kes taaskohtus oma kassi Samueliga varjupaigas kaks ja pool aastat pärast looma kadumist. Samuel läks õnnetult kaduma lahti unustatud akna kaudu ning sattus ühel hetkel varjupaika, kus veetis pool aastat, enne kui perenaine ta juhuslikult varjupaiga lehekülge uurides avastas.

Märksõnad

Teised ajakirjad

Tagasi üles