HEA ELU TEEJUHT Miks on nii raske rääkida oma rahaasjadest?

Romantilisel perioodil ei kipu noored omavahel rahaasju selgeks rääkima, millest võivad suhtes hiljem probleemid tekkida. 
Romantilisel perioodil ei kipu noored omavahel rahaasju selgeks rääkima, millest võivad suhtes hiljem probleemid tekkida. Foto: Shutterstock

Enne abiellumist unistab noorpaar ühisest tulevikust, arutatakse, mitu last võiks perre sündida, kas rajada kodu metsa või mere äärde, aga ligi 40 protsenti pulmapeoks valmistuvatest paaridest ei võta jutuks raha teemat.

Eriti piinlik või labane tundub rahast rääkimine romantilises käehoidmisfaasis. Samas teavad lahutusadvokaadid, et finantsilised erimeelsused on üks sagedamini esile kerkivaid lahutuse põhjusi. Siis ollakse tagantjärele targad: miks me sellest kohe ei rääkinud, kuidas me ei märganud, et suhtume majandusküsimustesse totaalselt erinevalt!

Inimestel seondub rahaga hulganisti negatiivseid emotsioone: raha tekitab stressi ja mõjutab lähisuhteid, tekitab häbi, hirmu ja kadedust. Ja ma ei räägi praegu sellest, kas või miks on palk liiga väike ja maksud liiga suured.

Teised ajakirjad

Tagasi üles