PILDID Niimoodi sai Gisele Bündchenist enim teeniv modell maailmas

Foto: Imago Stock&people Via Www.imago-images.de / Scanpix
Copy

Gisele Bündchen on tuntud nimi sellest ajast, kui ta 90ndate lõpus modellimaailma vallutas. Ta oli 15 aastat järjest kõige rohkem teeniv modell, kuni Kendall Jenner 2017. aastal temast möödus. 20. juulil 44-aastaseks saanud Gisele’i teekond edukaks modelliks on olnud kirev.

Gisele Bündchen sündis Brasiilias Rio Grande do Suli kirdeosas Horizontina linnas saksa juurtega perekonda. Tema vanemad on Valdir Bündchen ja Vânia Nonnenmacher. Tal on viis õde: Raquel, Graziela, Gabriela, Rafaela ja kaksikõde Patrícia.

Teismelisena tahtis Gisele saada elukutseliseks võrkpalluriks. Elu läks aga teisiti – kui ta oli vaid 13-aastane, leidis modelliagent ta McDonald’sist. Kui ta oli oma esimesel modellikonkursil, ta isegi ei teadnud, et konkureerib. Ta arvas, et on seal vaid vaatamas. Kuid ta valiti viie parima võistleja hulka, kes saadeti São Paulosse täiskohaga modellitööd tegema.

Võiks ju arvata, et kaunis Gisele’il pole kunagi välimusega probleeme olnud, kuid tegelikult loobusid mitu potentsiaalset klienti temast, kuna pidasid ta nina liiga suureks.

Gisele’i suur läbimurre oli 1997. aastal, kui ta osales Alexander McQueeni moesõul Londonis. 1999. aastal nimetas Vogue teda «seksika modelli comeback’iks». Gisele sai tuntuks ka kui «über-mudel», mis tuleb saksa keelest ja tähendab supermodelli.

1999. aastal pälvis Gisele VH1/Vogue Fashion Awardsil aasta modelli tiitli.

Ajakiri Rolling Stone on nimetanud teda maailma ilusaimaks tüdrukuks.

Kuulus Victoria's Secreti moe-show toimus esimest korda 1995. aastal ja televisioonis kanti seda üle esimest korda 2001. aastal. Gisele'ist sai ingel 2000. aastal ja ta oli seda 2007. aastani.

2007. aasta jaanuaris avaldas ajakiri Forbes meelelahutustööstuse 20 rikkaima naise nimekirja. Bündchen sai 16. koha ja tema varandus oli hinnanguliselt 70 miljonit USA dollarit.

Gisele valdab vabalt inglise, hispaania, itaalia ja loomulikult ka portugali keelt, mis on tema emakeel.

Gisele Bündchen oma vanematega filmi «Taxi» esilinastusel.
Gisele Bündchen oma vanematega filmi «Taxi» esilinastusel. Foto: Henry McGee / MPI / Capital Pictures / Scanpix

Gisele'il on olnud rolle mitmes filmis, sealhulgas filmis «Takso» koos Jimmy Falloni ja Queen Latifahiga, samuti oli ta põgusalt filmis «Saatan kannab Pradat».

Gisele Bündcheni kirjutas raamatu «Lessons: My Path to a Meaningful Life».
Gisele Bündcheni kirjutas raamatu «Lessons: My Path to a Meaningful Life». Foto: Hein Hartmann / xH.xHartmannx / xFuturexImage / Scanpix

Ta on kirjutanud raamatu «Lessons: My Path to a Meaningful Life,» («Õppetunnid: minu tee tähendusrikka elu poole»), kus ta kirjeldab oma elu ja karjääri jooksul saadud õppetunde.

Gisele on ka ühiskondlikult aktiivne, ta on annetanud heategevusorganisatsioonidele, nagu programm Zero Hunger ja Projeto Água Limpa (puhta vee projekt). Tema jalatsisari Ipanema annab tulu keskkonna päästmisega tegelevatele organisatsioonidele.

2009. aastal määrati ta ÜRO keskkonnaprogrammi hea tahte suursaadikuks tema pühendumise eest keskkonna kaitsmisele.

2014. aastal nimetas ajakiri Forbes teda Brasiilia viie võimsaima kuulsuse sekka.

FIFA kutsus 2014. aastal Gisele'i ametlikult üle andma Brasiilias jalgpalli maailmameistrivõistluste võidukarikat.

Gisele Bündchen osales ka 2016. aasta olümpiamängude avatseremoonial. Ta kõndis poodiumil Tom Jobimi laulu «Garota de Ipanema» taustal.

Mäletad veel seda paari?
Mäletad veel seda paari? Foto: Reuters / Mike Blake MMR / Scanpix

Kas keegi mäletab veel, et Gisele oli näitleja Leonardo DiCaprioga üle viie aasta suhtes? Nad läksid lahku 2005. aastal.

Tom Brady ja Gisele Bündchen 2010. aastal.
Tom Brady ja Gisele Bündchen 2010. aastal. Foto: TIMOTHY A. CLARY / AFP Photo / Scapix

2006. aasta detsembris hakkas modell käima jalgpallur Tom Bradyga ning 26. veebruaril 2009 nad abiellusid. Paraku abielu ei jäänud kestma ja 2022. aastal nad lahutasid.

Endisel paaril on kaks ühist last. Benjamin sündis 2009. aastal ja Vivian 2012. aastal.

Allikas: Stars Inside

Teised ajakirjad

Tagasi üles