KONDID TUGEVAKS 8 kasulikku toiduainet, millega ennetada luuhõrenemist

Foto: Shutterstock
Copy

Igal viiendal üle 75-aastasel inimesel on osteoartroos. Viimane tekib siis, kui liigesekõhre kulub ja degenereerub inimese vananedes. Kõhr kaotab oma elastsuse ja koostise, hõreneb järk-järgult ja võib lõpuks peaaegu täielikult kaduda. See põhjustab valu ja jäikust. Õnneks leidub terve hulk toiduaineid, mis aitavad seda leevendada või sootuks ennetada.

Krooniliste liigesehaiguste täielikuks väljaravimiseks pole mingit imeravimit seni leitud. Õnneks aitab mõningate toiduainete lisamine oma igapäevasesse menüüsse tugevdada luid, lihaseid ja liigeseid ning võidelda põletikega.

Rasvased kalad nagu lõhe, heeringas, makrell, sardiin, forell ja anšoovis

Teised ajakirjad

Tagasi üles