HEA ELU TEEJUHT Nii kaugel ja siiski nii lähedal

Vältiva kiindumusstiili tunnusmärkideks on sügavate emotsionaalsete sidemete vältimine. Inimene eelistab vahvaid, lõbusaid, ent pealiskaudseid suhteid.
Vältiva kiindumusstiili tunnusmärkideks on sügavate emotsionaalsete sidemete vältimine. Inimene eelistab vahvaid, lõbusaid, ent pealiskaudseid suhteid. Foto: Shutterstock

Saabus lugejakiri ettepanekuga võtta teemaks vältiv käitumine. «Seda on liiga vähe käsitletud, kuid see on paljudes paarisuhetes probleemide põhjus,» kirjutab meeslugeja. Mida siis kujutab endast vältiv suhtestiil?

Kui sa juhtud armuma inimesse, kes ajab su hulluks sellega, et ei vasta su sõnumitele, kes ütleb, et on tegelikult «vaba vaim», kellele iseseisvus on elus kõige tähtsam, ja kui ta seejuures hoidub tunnetest rääkimisest, siis võib olla üsna kindel, et oled sattunud vältiva suhtestiiliga persooni otsa.

Ühest (psühholoogide Phillip Shaveri ja Cindy Hazani) uuringust selgub, et umbes 60 protsenti inimestest on turvalise lähisuhtestiiliga, 20 protsenti äreva ning 20 protsenti vältiva kiindumusstiiliga.

Teised ajakirjad

Tagasi üles