Copy

Superstaar Céline Dion ei vaja tutvustamist – võimsa hääle poolest tuntud laulja saavutusi ei jaksa kokkugi lugeda. Kuid hoolimata albumitest, hittlugudest ja väljamüüdud tuuridest pole Céline’ile isiklikud tragöödiad kaugeltki võõrad, alustades armastatu kaotamisest ja lõpetades terviseprobleemidega, mistõttu paljud arvasid, et me superstaari lavalaudadel uuesti ei näe. Kuid äsja Pariisis olümpiamängude avamisel esinenud Céline tõestas taas, et suudab raskustega toime tulla.

Céline sündis 30. märtsil 1968. aastal Kanadas Québecis 14 lapsest noorimana. Dionide majapidamises oli iga tuba lapsi täis ja nii magas Céline väiksena sahtlis, sest mujal polnud ruumi. Dionide pere jagas ühist kirge muusika vastu. Nende kodus mängis pea alati muusika ja lapsed moodustasid isegi ansambli, mis esines kohalikel kontsertidel. Pesamunana jäi Céline bändiga liitumisel hiljaks, kuid tema ema ütles alati, et märkas Céline’i talenti vara. «Kõik mu lapsed olid andekad, kuid Céline oli erakordselt andekas,» meenutas ta.

Kui Céline oli 12-aastane, kohtus ta mehega, kellega hiljem abiellus. René Angélil oli sel ajal 38-aastane ja tema mänedžer. Céline’i ema oli lindistanud kassetile tütre laulmist ja saatnud talle kuulamiseks. Ema valis René teadlikult, kuna ta oli kunagi juhtinud kohaliku laulja Ginette Reno karjääri ja tema oli Dionide perekonna iidol.