Copy

«Ma ei suutnud tükk aega uskuda, et selline asi saab võimalik olla,» räägib šokeeritud isa. Airbaltic otsustas ülemüüdud lennult maha jätta üksi reisiva 16-aastase tüdruku. Laps jäeti ihuüksi öisesse Londonisse ja lennujaamatöötaja karjus: «Ise oled süüdi!» Igal emal, isal ja ka lihtsalt hoolival inimesel tõusevad seda lugu lugedes ihukarvad püsti.

«Siis ma hakkasin tõesti nutma,» jutustab 16-aatane Anna*. «Ma olin meeleheitel, pöördun ühe ja teise inimese poole ja nad kõik ütlevad: «Minu töö ei ole sind aidata! Mind ei huvita!» See olukord oli õudne.» Mitte ükski ema ega isa ei sooviks, et tema laps peaks läbi elama midagi sarnast, mis Annale äsja osaks sai.

Astuge kõrvale ja oodake!

30. juuli Londonis, Gatwicki lennujaamas. Kell on 15:02 ning perekonnatuttav on Anna äsja autoga turvaliselt kohale toonud. Kõik on rahulik, lennu väljumiseni kell 17:50 on rikkalikult aega. Lapse ema tegi check-ini ära eelmisel päeval kell 16:52. Miski ei tohiks viltu minna, aga...

«Ma ootasin järjekorras nagu kõik teised,» räägib Anna. «Kui ma jõudsin laua juurde võttis lennuametnik minu isikut tõendava dokumendi ja pileti, piiksutas ja ütles – palun astuge teie kõrvale. Mitte mingit selgitust. Seisin seal tükk aega, siis ta ütles: «Ärge muretsege, oodake siin.»

Anna ootas ja ootas. Kõik teised läksid lennukile, temaga keegi ei suhelnud. Olukord tundus imelik