KÜLMIKUD KUI KUNSTITEOSED Sisekujunduse trendid on kolinud külmkappi

Kas teed järele?
Kas teed järele? Foto: Shutterstock

Kui oled oma kodu seest ja väljast sisustanud, kuid külmkapi sisu on välja jäänud, on põhjust uurida viimaseid sisekujunduse trende. Need tungivad sinna, kuhu varem pole tähelepanu pööratud. 

Külmkapi uks on alati olnud eneseväljenduse lõuend või vähemalt koht, kus näidata oma prioriteete: suveniirmagnetid reisidelt, ostunimekirjad ja pere kalender ühiste ürituste ja lähimate sõprade sünnipäevadega. Kuid uusim külmikukujunduse trend puudutab kõike, mis on seespool ust ja see ei ole alati söödav.

Üle maailma levib sisustustrend, mis esmapilgul jääb vaatajate pilkude eest varjatuks, kuid on hinge paitav nagu seksikas aluspesu – teadmine, et kuskil kodus on silme alt peidus midagi nii kaunist, on palju väärt. 

@rebeccathrifts Heard we’re now decorating our fridges. Thought I’d try my hand at fridgescaping using thrifted items! It’s giving brrrrrr- bridgerton! 🥶 #fridgeorganization #fridgescape ♬ Concerto No. 2 in E major, Op. 8, RV 269, "Summer": III. Presto. Tempo Impettuoso d'Estate - Baroque Festival Orchestra & I Musici Di San Marco

Kui rääkida külmkapi kaunistamisest, meenuvad esmalt uksele pandud külmikumagnetid. Uus trend «fridgescaping» aga keskendub sisemisele ilule – kaunid väljapanekud, sätitud nõud, miks mitte ka lilled ja nipsasjakesed. 

Lisaks silmailule ja hingepaile, mida üks kaunis sätung perenaisele pakub, aitab see väidetavalt ka vähem toitu raisata. Näiteks hõlbustab korrastatud külmkapi sisu paremini vajalikku toodet haarama, vähemalt väidavad nii spetsialistid ja fännid. Väidetavalt sisustavad niimoodi oma külmikuriiuleid ka kuulsad tõsielustaarid Kardashianid ise. 

@lynziliving I’ve been asked a lot of versions of this question, more often than not more specifically about produce. I think there’s a lot or misconception around that. Don’t get me wrong, fruit and veg is definitely more expensive than ramen, but since trying to add more plants into my diet, I’ve definitely saved money grocery shopping. Honestly this whole process has had a lot of positive impact on me in general, which has been very unexpected. If you have other questions about this or in general comment them below. I’ll do another proper Q&A in the future as well. #fridgescaping #refrigeratororganization #refrigeratorgoals #kitchenorganization #healthyeating #questionandanswer ♬ marys_theme.mp4 - joanna sui

Kuigi termin on just viimasel ajal populaarseks muutunud, pole see uus mõiste. Sisekujundusentusiast Kathy Perdue võttis selle termini juba 2010. aastal kasutusele: «Miks mitte panna oma igapäevased toidud ilusatesse nõudesse ja teil on külmkapi ukse avamisel kohe midagi ilusat vaadata?» kirjutas ta toona oma ajaveebis.

Paljud TikTokis suuna jälgijad ja postituste tegijad nimetavad fridgescaping'ut väga loominguliseks tegevuseks. Sest milleks piirduda vaid toiduga – interneti keskkondades liigub teemaviida #fridgescaping all lugematul arvul uhkeid ideid. Nii skulptuure, taimi, kividega täidetud kausse, julgemad on kappe lausa seestpoolt tapeediga kaunistanud. 

@lynziliving I’m very, very seriously considering doing a new theme every month. I think I smiled the entire time doing this. I would heavily say the Practical Magic fridgescape was mostly more inspired by the sort of color palette and vibe I associate with the movie, but there are definitely a few more literal references here that I’m hoping the Owens sisters fans will pick up. Are you feeling excited about the sequel or nervous they won’t do it justice? #practicalmagic #practicalmagic2 #witchcore #owensisters #romanticizeyourlife #refrigeratororganization #restock #fridgescaping @Amazon Home @Temu @HomeGoods @anthro ♬ Amas Veritas - Alan Silvestri

Nii et järgmine kord poekotti lahti pakkides või aia- ja metsasaaduseid külmikusse paigutades mõege veidi kastist välja ja pange õunad näiteks suurde klaasist kannu, hapukoor värvilisse purki või pange külmikusse vaasike pisikeste põllulilledega. Miks mitte? 

Teised ajakirjad

Tagasi üles