5. augustil peeti Alutaguse vallas Kiikla kandis karujahti. Vigastada sai emakaru, kes suutis end ära peita nõnda, et appi tuli kutsuda koeraga jahimees. Jahikoeral õnnestuski karu leida, kuid edasi ei läinud asjad sugugi nii, nagu plaanitud.

Ida-Virumaal elav Janek Šibalov on jahindusega tegelenud kolm aastat. Kaheaastane Lääne-Siberi laika Ruby on tema esimene jahikoer ning oma noorusele vaatamata juba väga osav jäljekütt. «Valisin Ruby just sellepärast, et ta tundus aktiivsem ja paistis teiste kutsikate seast välja. Arvasin, et temast saaks mulle tubli jahikaaslane ja tore pere lemmik,» rääkis peremees digiajakirjale Lemmik. Nüüd võib ta oma valiku üle suurt uhkust tunda, sest hiljuti sai koer hakkama uskumatu teoga, astudes karu rünnaku ohvriks langenud peremehe kaitseks välja.

Ruby käis koertekoolis, kus õppis selgeks põhikäsklused ning seejärel hakkas koos peremehega jahil käima. «Läksime metsa ja ajasime põtra taga,» räägib peremees. Jahimehena on Janek ajaja rollis ehk tema ülesandeks on loom metsast välja ajada. Kui esialgu oli Ruby pisut arglik, siis vaid paari korraga lõi tugev jahiinstinkt välja ja koer asus aktiivselt looma lõhna üles võtma. Kui loom tänu koerale kätte saadakse ja kütitakse, on selle tunnistajaks ka jahikoer, et ta saaks näha oma töö tulemust.