NÄDALA RETSEPTID Ülistuslaul supile. Angelica Udekülli suvesuppide peategelasteks on suvikõrvits, aedviljad ja mustikad

Uhke dessert, mis sobib ka peolauale: mustikasupp ja kamakohupiim.

FOTOD: Sander Ilvest
Uhke dessert, mis sobib ka peolauale: mustikasupp ja kamakohupiim. FOTOD: Sander Ilvest Foto: Sander Ilvest
Copy

Suppi võib vabalt keeta ka piduroaks, tähistamaks kas või Eesti iseseisvuse taastamist 20. augustil. Kokk Angelica Udeküll jagab suvesupi-ideid, mille retseptides läheb potti suur jagu tema Hiiumaa kodu aia ja metsa külluslikest andidest.

Isegi aedviljasuppi väikese vahukoorest mütsiga võiks pidulauale panna, kõnelemata sellest, et keedus sobib suurepäraselt kergeks suviseks argiroaks. See on tippkoka ja Eesti toidu edendaja Angelica Udekülli moodne mugandus vanast tuttavast aedvilja-piimasupist, mis teadupärast jagab inimesed kahte leeri: ühed jumaldavad, teised lausa jälestavad seda muidu nii pilkupüüdvalt värvikat leent.

Kokk nendib, et supid üldse käivad suvega kenasti kokku. Iseäranis august, mida rahvakalendris kutsutakse lõikuskuuks ja mil küpsete aiasaaduste ja metsaandide küllus vallutab köögi. Seejuures jääb supp vahel teenimatult tagaplaanile, kuigi annab kehale ülimalt vajalikku vedelikku ja sisaldab eri toiduaineid, liiati omastab keha supist toitaineid paremini. Igatahes virgutavad värviküllased puu- ja köögiviljad ning marjad-seened ka supi-inspiratsiooni.

Teised ajakirjad

Tagasi üles