VÕIMAS! Vaata otse: Eesti artist esineb ühel Euroopa suurimal muusikaplatvormil

Eesti nais teknoartist Lene Ma Rue. Foto: Deepvisuals photography
Copy

Eesti elektronmuusika skeene on saavutanud uue võidu tänu Lene Ma Rue'le, noorele tekno naisartistile, kes on saanud erakordse võimaluse esineda Saksamaa suurimal ja mõjukamal livestream platvormil HÖR.

Ülekannet on võimalik vaadata täna kell 20.00 YouTube'i HÖR kanalil.

Lisaks Lenele astuvad samal õhtul üles ka teised silmapaistvad artistid LA:BRIGHLI ja Valdagger, kellest esimene on üks Halal Club Recordsi loojatest ning teine resident.

HÖR platvorm, mis asub Berliinis, on viimasel ajal tõusnud esile kui üks kõige olulisemaid digitaalset muusikakultuuri levitavaid kanaleid. Platvormi kaudu on tuhanded muusikasõbrad saanud võimaluse avastada uusi talente ja jälgida nende arengut. HÖR on ainulaadne oma esteetika ja kontseptsiooni poolest, pakkudes platvormi artistidele üle kogu maailma, kelle looming jõuab miljonite kuulajateni. Paljudel HÖRi livestream videotel on üle 2 miljoni vaatamise, mis kinnitab platvormi võimsust ja mõjukust muusikamaailmas.

Noore artisti tõus rahvusvahelise tuntuseni

Lene on viimasel aastal teinud muljetavaldavat karjääri. Veel aasta tagasi tegutses ta peamiselt Eestis, kus ta alustas oma muusikuteed Tallinnas. Tema muusikaliseks läbimurdeks võib pidada kutset Itaalia mainekasse klubisse Cocoricò Riccione, mis tähistas tema tõusutee algust rahvusvahelisel areenil. Cocoricò Riccione, mida peetakse üheks Euroopa parimaks klubiks, on varem olnud hüppelauaks mitmetele üle maailma tuntud DJdele ja produtsentidele. Just pärast seda esinemist sõlmis Lene lepingu Vaulted agentuuriga, mis on aidanud tal oma karjääri edasi arendada ning pakkunud võimalusi esineda erinevatel rahvusvahelistel lavadel.

Üks suurimaid muudatusi artisti elus toimus hiljuti, kui ta otsustas kolida Tallinnast Berliini. Selle otsuse taga oli soov olla lähemal Euroopa peamistele muusikakeskustele ning hõlbustada esinemistele lendamist. «Eestis olles oli keeruline leida mugavaid lende ning tihti puudusid otselennud,» selgitas ta. «Berliinis elades saan aga kiiremini ja mugavamalt liikuda, mis on eriti oluline, kui mängin üle Euroopa.»

Halal Club Records ja Lene Ma Rue showcase HÖRis

Eesti ühe andekaima tekno naisartisti ülesastumine HÖRis ei ole mitte ainult tema isiklik saavutus, vaid ka oluline verstapost tema plaadifirmale Halal Club Records, mille raames ta oma showcase'i esitleb. Halal Club Records, mille fookus on eksperimentaalsel ja innovatiivsel teknomuusikal, on viimastel aastatel kiiresti arenenud ning tõusnud esile kui üks parimad tekno üritusi Eestis. Lene showcase HÖRis annab plaadifirmale võimaluse tutvustada oma unikaalset helikäsitlust laiemale publikule, avades uksed uutele koostöövõimalustele ja edasistele projektidele.

Foto: Deepvisuals photography

Tulevased esinemised ja uued väljakutsed

Ees ootab põnev sügis! Juba lähiajal ootab teda ees ülesastumine Amsterdami tuntud klubis Thuishaven. Thuishaven on tuntud oma ainulaadse atmosfääri ja kõrgkvaliteediliste produktsioonide poolest, mistõttu on see üritus juba välja müüdud juba kuid enne toimumist. 

Veel üks oluline kuupäev Lene kalendris on 30. august, mil ta naaseb kodumaale ja esineb Patareivil, mis on Eestis üks olulisemaid alternatiivmuusika üritusi. Ta on ise maininud, et ootab esinemist suure elevusega, kuna see annab talle võimaluse jagada muusikat otse Eesti publikuga, kes on teda alati soojalt vastu võtnud.

Lisaks ootab teda ees Amsterdam Dance Event (ADE), mis on üks maailma suurimaid ja prestiižsemaid elektroonilise muusika sündmusi. ADE raames astub Lene üles Verknipt üritusel, mis on tuntud oma energiliste ja intensiivsete esinejate poolest. See on naise jaoks suur saavutus ja tunnustus, kuna ADE ja Verknipt on platvormid, kus esinevad ainult maailma parimad ja innovatiivsemad artistid.

Inspiratsioon noortele muusikutele

Lene lugu on inspireeriv näide sellest, kuidas kirg, pühendumus ja raske töö võivad viia rahvusvahelise tunnustuseni. Tema otsus järgida oma unistusi ja viia oma karjäär järgmisele tasemele on kindlasti inspireeriv paljudele noortele muusikutele, eriti neile, kes tulevad väikesest linnast nagu Tartu. Ta on näidanud, et tänapäeva digitaalses ja globaliseerunud maailmas ei ole piire, kui sul on piisavalt talenti ja pühendumust.

Eesootav esinemine HÖRi livestream'il on tõenäoliselt alles algus sellele, mis ootab andekat naist ees tulevikus. Tema talent, energia ja unikaalne lähenemine muusikale annavad talle kõik eeldused saavutada veel suuremaid ja olulisemaid tulemusi rahvusvahelisel areenil. Nüüd jääb üle vaid oodata ja jälgida, milliseid uusi kõrgusi ta oma karjääris järgmiseks vallutab.

Jälgi HÖRi livestream’i siit.

Jälgi Lene Ma Rue tegemisi siit:

Instagram

Soundcloud

Tulevased sündmused

Märksõnad

Teised ajakirjad

Tagasi üles