Copy

«Juba kabinetti sisenedes hakkasid mul jalad värisema, sest arstiks osutus keegi vana ja kiilakas vene mees. Ta aina päris ja päris, kas ma tahan ülevaatust ja ultraheli. Ma olen vaid 18 ja mu probleem seisnes kontratseptiivides, mis on väga kaugel ultrahelist! Ma ei soovi, et meesterahvas mu sisse vaataks – see mõte tekitab minus ebamugavust.»

Eesti naiste suhtumine meessoost günekoloogidesse on väga vastuoluline. Osal pole absoluutselt vahet, kas neid vaatab üle mees või naine, ent teised püüavad meesterahvaga intiimsetest asjadest rääkimist iga hinna eest vältida. Seepärast kogusin kokku erinevas vanuses eestlannade kogemused ja ausad arvamused meessoost naistearstide kohta.

Triin (40) nimetab end üleüldiselt viletsaks arstide juures käijaks, sest enamasti venitab ta sellega, kuni erakorralist abi on vaja. «Ka sel korral läks peaaegu nii. Olin veendunud, et minu pirtsakuses arstide vastu olen nõus ainult naisarstidega – olgu selleks siis günekoloog, hambaarst või ortopeed. Kui teada sain, et lähen meesgünekoloogi vastuvõtule, sattusin päriselt ka pabinasse – paljaks võtmist ei kartnudki, lihtsalt tundus, et nii isiklikest asjadest oleks teise naisega hõlpsam rääkida.»