NÄDALA RETSEPTID Jälle kooli! Tuuli Mathiseni kooliretro hakklihakastmest võileivatordi ja rummikookideni

Võileivatort, omaaegne peolaua staar. Juuresolev variant on tehtud pasteedi ja toorjuustuga. FOTO: Tuuli Mathisen
Võileivatort, omaaegne peolaua staar. Juuresolev variant on tehtud pasteedi ja toorjuustuga. FOTO: Tuuli Mathisen Foto: Tuuli Mathisen
Copy

Ühele armas lapsepõlvenostalgia, teisele pigem uus. Toiduajakirjanik Tuuli Mathisen tuletab oma kooliajast meelde retroretsepte, mis on seatud kübeke uuemasse rüüsse ja millega võiks tähistada kooliaasta algust.

Alumiselt poolelt võiga määritud saiaviilud ahjuplaadile, siis segu sõmerast kohupiimast, munast, natukesest vanillisuhkrust ja veidikesest hapukoorest peale, lõpuks saiad ahju küpsema, kuni kohupiimakate on kenasti kuldpruun.

Nii kirjeldab toiduajakirjanik Tuuli Mathisen ahjusooje kohupiimasaiu, üht oma lapsepõlve lemmikmaiust. Seda lihtsat magusat suutäit tehti kodus tihti, ka näiteks argihommikutel, ja söödi moosiga. «Tõeline nostalgia!»

Samavõrd sooje mälestusi äratab temas hapukoorekook, millega tipnesid laupäevased vanniõhtud.

Teised ajakirjad

Tagasi üles