Tallinna öölinnapea ametinimetus tekkis meediaveergudele 2021. aasta algul ning pani kindlasti paljud tallinlased küsima – mis imeloom see veel on? Tallinna ööelu nõunik ehk teise nimega öölinnapea Natalie Mets räägib digiajakirjale Naine, mida öölinnapea teeb, mis on pea kolme aastaga Tallinnas saavutatud ning kuidas ta üldse ööelu poliitika ametlikuks kujundajaks sai.

On ainult loogiline, et öölinnapea on poolprofessionaalne rööprähkleja, kelle oskuste arsenali vundamendi loob soov midagi päriselt ära teha, mitte selle üle lõputult heietada – seda suhtumist õhkab Nataliest kuhjaga. «Eestvedamise, visioneerimise ja asjade elluviimise soov on minus alati olnud. Juba koolis pakkus mulle tundides käimise asemel rohkem pinget kooli filmifestivali või jõululavastuse korraldamine. Ja selle tuules läksin kultuurikorraldust õppima... see lihtsalt näis sel hetkel loogiline samm,» räägib Natalie.

«Tagasi mõeldes – praegu ma seda uuesti ei teeks ega soovitaks teistele, kes tahavad end korraldamisega siduda. Korraldamisega on nii, et sa kas oled korraldaja või ei ole. Seda ei saa õppida, see sõltub loomuomadustest. Neid, keda see kõnetab, soovitan õppida midagi spetsiifilisemat, kas turundust, juhtimist või isegi õigusteadust,» annab Natalie soovituse teistele kultuurikorraldajateks pürgijatele.