LUKSUS LOODUSE KESKEL Täiuslik pelgupaik peidab end Virtsus (1)

Mulle meeldib meeletult loodus, selle jõud ja energia, aga vot telgis magamiseks olen liiga mugav memmekas. Mu sõbrad naersid juba aastaid viisteist tagasi, et kui oleks olemas viie tärniga pärjatud telk, näeks mind seal sageli. 

Mis värk mul selle telkimisega siis on? Värske õhk - meeldib. Looduskaunid kohad - meeldivad väga. Üksikud paigad, mis on inimasutusest eemal - lemmikud. Aga telgiriie sahiseb, hambaid tuleb pesta pudeliveega ja vetsus käimine... 

Õnneks on minusugustele linnastunud loodusesõpradele mõeldud ja juba aastaid erinevaid elamusmajutusi pakutud. Ühe neist leidsin Virtsust, mis on nii värskelt avatud, et olin seal ilmselt üks esimesi külalisi. Paik, millesse armud esimesest silmapilgust ja kus tunned, et sind on oodatud. 

Virtsust paari kilomeetri kaugusel on peidus kaks klaasist maja - Must Kuul ja Hõbe Kuul. Ümberringi on metsad, kadakased karjamaad ja meri pole kaugel. Maanteelt küla vahele keerates käib viimane klõps, mis paneb linna- ja tööelu täielikult unustama ja aju puhkusele sunnib. Kastirattaga vanatädi väntab oma seenesaagiga kodu poole, tee ääres uudistavad karvaste tukkadega veised väheseid möödujaid ja varasügise rõskelt sooja hõngu isegi läbi autoakna tunda. 

Ideaalne koht isiklike akude laadimiseks, lõõgastumiseks ja kallimaga mitte millestki ja samas kõigest rääkimiseks. Koht, mis pakub täielikku luksust keset loodust: näiteks on võimalik aurava duši all seistes õue vaadata ja märgata, et kadakamarju on sel aastal kohe eriti rohkelt.

Klaasist majake asub privaatses metsatukas
Klaasist majake asub privaatses metsatukas Foto: Triin Palmipuu

Olen ammu soovinud täieliku koerailmaga keset loodust olla ja see unistus läks täide. Nii, kui oma asjad tuppa jõudsime tõsta, sai kergest seenevihmast korralik keskmine maru. Puud olid lookas ja piitsutav vihm trummeldas vastu klaasist majakest justkui uinutavat hällilaulu -sellist tormi soojast hubasest toast vaadata oli lihtsalt võimatult mõnus. Panime sauna ja terrassi kõrval oleva kuumaveevanni kütte ja see oli päeva parim otsus. Ninani soojas vees lebada, kui ümber lõõtsutab tuul ja sajab - imeline. Mida pimedamaks väljas läks, seda romantilisemaks meie pesake muutus. Ja soojas vees ligunemine toob alati ka magusa une.

Ööl, kui meie Virtsus olime, oli sompus ja pilves, aga selge ilmaga läbi klaaslae voodist tähti vaadata oleks kindlasti üliilus. Õnneks sain hommikul ärgates päikese liikumist vaadata, unisena omi mõtteid mõelda ja veel veidikeseks tuttu jääda. Rahu lubab nii. 

Klaasist maja üks suurimaid võlusid on 360-kraadine vaade, mis muutub iga minutiga. Kes aga soovib, võib kaitsvad kardinad ette tõmmata ja tubast hubasust nautida. 

Külalislahke nii seest, kui väljast 

Coolis Kuulis on kõik mõnusaks äraolemiseks olemas. Vannis saab käia nii toas, kui õues, saun on aus ja sinna on eriti ilus minna pimedas, kui laudtee all on tuled süttinud. Voodi on mugav ja voodipesu luksuslik. Minu lisa-plusspunktid lähevad alati kvaliteetsete kehahooldustoodete eest ja terav nuga ning ilusad nõud on osake heast elamusest. Pleedid, rätikud, hommikumantlid, toolipadjad - kui ma ütlen, et kõik heaks äraolemiseks vajalik on olemas, võib seda uskuda. 

Ilus ja stiilne Kuul näeb mind kindlasti veel. Ja ma tahan järgmisel korral minna sinna rohkem, kui üheks ööks, et jõuaksin ka rattaga sõita ja ümbrust avastada, mitte midagi tehes laiselda, vannis lehekülgede kaupa raamatut lugeda ja läbipaistva lae all lõunaund magada. 

Teised ajakirjad

Tagasi üles