Mees läks välikäimlasse ja haihtus jäljetult – tõde selgus 56 aastat hiljem

Copy

1967. aasta külmal jaanuarikuul läks 54-aastane Alfred Swinscoe kohaliku pubi välikäimlasse ja teda ei nähtud enam kunagi. Inglismaal Pinxtoni külas elanud kaevur ja võistlustuvide omanik oli hiljuti lahutanud naisest, kellega tal oli kuus last, mistõttu uskusid paljud, et ta oli lihtsalt põgenenud ja kusagil mujal uut elu alustanud. Alles 56 aastat hiljem selgus tõde.

Alfred andis Miners' Armsi pubis pojale Garyle kümme šillingit maksmiseks ja läks ise välikäimlasse. Ta ei naasnudki. Ehkki levis versioon tema jalgalaskmisest, ei uskunud Gary seda kunagi. Ta lootis isa uuesti näha kuni oma surmani 2012. aastal.

Alfredi lapselaps Russell Lowbridge, kes oli vanaisa kadumise ajal vaid nelja-aastane, arvas, et ta ei saa kunagi teada, mis tegelikult juhtus. Ühel päeval sotsiaalmeediat sirvides sattus ta aga politsei tehtud postitusele, kus paluti abi põllult leitud surnukeha tuvastamiseks. Russell tundis oma üllatuseks ära sokid, mis olid surnukehal jalas olnud – need kuulusid tema kadunud vanaisale. See avastus tõi lahenduse aastakümnetepikkusele mõistatusele, kuid jättis õhku ka palju vastuseta küsimusi.

Teised ajakirjad

Tagasi üles