Copy

«Ta lõpuks tahtis minust lahti saada, aga ma arvan, et see protsess käis tänu minule kiiremini, sest ma hakkasin ise tervenema – tänu sellele ei saanud ta mind enam niisama närvi ajada. Tänaseks päevaks on tal minule väga väike mõju, olematu praktiliselt. Need inimesed suhtlevad nendega, keda nad saavad manipuleerida. Kui nad ei saa sinuga manipuleerida, siis neil pole sinuga midagi teha,» tunnistab Marie, kel õnnestus aastaid kestnud kohutavast suhtest lõpuks välja murda. 

Kuidas üldse end jõhkrast suhtest avastatakse? «Kirg oli nii suur, et ma eitasin toimuvat – valetasin nii endale kui teistele. Leidsin vabandusi sinistele silmadele. Kass hüppas ja jooksin näoga vastu ust,» pihib 34-aastane Marie (nimi muudetud – toim. teada).

Sukeldusime naisega brutaalse aususega kõnealuse suhte tagamaadesse.

Kas sa julged rääkida mõnest koledamast seigast? 

Ja-jah. Issand. Päris rõve oli, päris tihti. Ükskord lõi ta mul telefoniga pea katki nii, et verd voolas. Samal ajal hoidis mu kassi kõrist kinni. Ma ei pidanud talle põhjust andma, et ta reageeriks vägivaldselt. Füüsiline vägivald pole üldse kõige hullem tegelikult. Kõige hullem on see mentaalne hakklihamasin, millest inimene päevast päeva läbi käib...