Küpseid vilju jätkub aeda ja turuletile veel omajagu. Kuidas harjumuspärasest maitseerksamalt tarvitada kopsakaid suvikõrvitsaid, pontsakaid peenraporgandeid ja viimaseid kasvuhoonetomateid?
NÄDALA RETSEPTID ⟩ Kuidas teha rammusat suvikõrvitsavormi ja uutmoodi kapsa-hakklihahautist?
Punasest sibulast võib näiteks küpsetada sibulalilli: lõikate sibula sektoriteks, jättes põhja terveks, maitsestate oliiviõli, palsamiäädika, soola ja pipraga ning küpsetate alguses fooliumi all, siis veel natuke aega ilma, kuni lõikeservad on kenasti krõbedad. Lõpuks puistate peale fetajuustu ja natuke tüümiani. Neile, kes armastavad sibulat, suurepärane, veidike kreekapärane suupiste.
Tuttavast ja turvalisest õhukeseks viilutatud kartulist, kaalikast ning porgandist saab koos toeka riivjuustu- ja köögikoorelisa, küüslaugu ning tüümiani või rosmariiniga küpsetada toitva juurviljavormi. See on ühtaegu rammus ja ürdine lõunasöök või praelisa. Punapeedist ühes kookospiima, köögiviljapuljongi, küüslaugu, vürtsköömnete ning sidrunimahla ja -riivkoorega võib aga keeta põneva püreesupi. Muidugi, soola ja pipart läheb maitse järgi mõlemasse rooga samuti.