NÄDALA REIS Käik Suure Tulemüüri taha

Maaliline Dali linnake jääb otsekui feng shui tõekspidamiste järgi mäe ja järve vahele. Elanikke elab seal napilt 800 000.
Maaliline Dali linnake jääb otsekui feng shui tõekspidamiste järgi mäe ja järve vahele. Elanikke elab seal napilt 800 000. Foto: Krister Kivi
Copy

Mõistlik on Hiinas reisida talvel, kui turiste on vähem ringi liikumas, sellest hoolimata võib selles tohutus riigis igal ajal saada kulinaarse elamuse.

Kuna kusagilt tuleb alustada, siis alustaksin rongist, mis mind Dalist Guiyangi viis. See on umbes viietunnine sõit ning suurem osa reisist möödus pimeduses, sest kiirrong kihutas sõna otseses mõttes läbi mägede, üks hiigelpikk tunnel teise otsa. Oli tunne, justkui reisiks metrooga Tallinnast Vilniusse.

Kui väike ajakirjanike grupp pärast piletikontrolli lõpuks Guiyangi kolossaalsesse (ja hilisel õhtutunnil tühjalt kõmavasse) vaksalisse saabus, tuli endale tunnistada, et ma polnud Guiyangist varem midagi kuulnud. Kummatigi on see linn Lõuna-Hiinas täiesti olemas ning kasvab ahnelt: sajandi algul oli Guiyangi elanikkond võrreldav Eesti omaga, kuid tänapäeval pakuvad allikad populatsiooniks nelja kuni kuut miljonit.

Teised ajakirjad

Tagasi üles