Copy

Üles tuhnitud Tallinnas liikleb üha enam inimesi rattaga – nii mõnelgi trajektooril on see kiireim lahendus. Kuid samavõrra on aktiveerunud rattavargad. Kevadel raporteeris politsei- ja piirivalveamet, et rattavargusi on võrreldes eelmise aastaga lausa neli korda rohkem.

Ühest uhkest ja esinduslikust Tallinna kontorihoonest varastas ratta viisaka välimusega nahaal. Kohtumisele tuli ta planeeritult kiiver kaasas. Hüppas lahkudes võõra ratta selga ning sõitis kõigi silme all minema!

Ei tasu arvata, et rattavaras näeb välja nagu varas – vaatab ärevalt ringi ning varjab oma välimust, kapuuts peas. Varas võib olla kes tahes. Ka korralikus ülikonnas viisakas härra või usaldust äratav kena naisterahvas.

Loe ka: INTERVJUU | Vapper naine teeb Tallinna kõige vastutusrikkamat öötööd

«Varas ei jäta kunagi kasutamata võimalust saada midagi kerge vaevaga. Suur osa rattavarguseid pannakse toime trepikodadest, mis on varga jaoks kergesti ligipääsetavad ja piisavalt privaatsed kohad,» hoiatas Kesklinna politseijaoskonna varavastaste süütetegude grupi juhtivuurija Inna Toater. «Varastatud eseme ostja võib kokkuvõttes nii rahast kui ostetud rattast ilma jääda. Kahtlase taustaga asju ostes toetavad inimesed ka kuritegelikku turgu.»