NÄDALA AED Mis võib rikkuda kevadise sibullilleilu?

Kevadlilleilule pannakse alus juba sügisel. 
Kevadlilleilule pannakse alus juba sügisel. Foto: Ingrid Sembach-Hõbemägi

Kevadel õitsevate sibullillede istutamise aeg kestab. Ometi ei pruugi loodetud ajal õitemerd saabuda, sest ka vähenõudlikel sibullilledel on omad ootused ja vajadused. On vead, mida tasub vältida.

Jätad oma ostud väga viimasele minutile. See ei tähenda, nagu peaksid lillesibulaid müüvate kaupluste ukse taga juba augustis seisma, kuid oma ostude jätmine novembrisse või detsembrisse ei pruugi olla samuti kõige arukam mõte. On tõsi, et hooaja lõppedes on oodata soodusmüüke, sest ükski müüja pole huvitatud sellest, et kiiresti riknev kraam (mida taimed ja lillesibulad kindlasti on) talle kätte jääb.

Samas näiteks kõige odavamaid lahtiseid lillesibulaid ostes on nõutuimad sordid selleks ajaks juba ära ostetud ning 70-protsendilise allahindlusega võib saada kõige nigelamad sibulad-mugulad, mida teised ostjad pole tahtnud. Sibullillede õie kvaliteet sõltub otseselt sibula suurusest ja seisukorrast. Väikeste hallitustäppidega, vigastatud või kuivanud sibulast enam asja ei saa, need on targem ostmata jätta. Isegi kui neid poolmuidu pakutakse.

Teised ajakirjad

Tagasi üles