Kõrvits on üks igavesti alahinnatud köögivili, mida enamik toiduna ei vaatagi. «Sellest tehakse ju Halloweeni latern,» mõtlevad paljud või ei osata sellest kokku uhada muuda kui marineeritud kõrvitsa hoidis, mis siis jõululauale pannakse. Kuid kõrvits on palju mitmekülgsem köögivili kui paljud arvavad ning maitsegi erineb sortide vahel kui öö ja päev.
Tellijale
SÜGISE SPIKKER ⟩ Michelini inspektor paljastab, millised on maailma parimad kõrvitsad
Sitke koorega kõrvitsad on mugavad köögiviljad, mida kasvatada. Täpsemalt ei vajagi need suurt tähelepanu ja kasvavad ise, peaasi, et neil piisavalt vett oleks. Kuid nagu mainitud, ei ole see nii laialt levinud toiduaine kui arvata võiks. Need, kes kõrvitsaid ise kasvatavad, on arusaadavalt altimad ka neid sööma, kuid mittekasvatajate ostukorvi satuvad need viljad söömise eesmärgil üsna harva. Näiteks millal ostsid sina viimati kõrvitsa söömiseks?