Sitke koorega kõrvitsad on mugavad köögiviljad, mida kasvatada. Täpsemalt ei vajagi need suurt tähelepanu ja kasvavad ise, peaasi, et neil piisavalt vett oleks. Kuid nagu mainitud, ei ole see nii laialt levinud toiduaine kui arvata võiks. Need, kes kõrvitsaid ise kasvatavad, on arusaadavalt altimad ka neid sööma, kuid mittekasvatajate ostukorvi satuvad need viljad söömise eesmärgil üsna harva. Näiteks millal ostsid sina viimati kõrvitsa söömiseks?
Kuna käes on kõrvitsahooaeg, pidas endine Michelini inspektor Alethea Tan õigeks tuua välja viis kõrvitsat, mis tema sõnul on teistest mäekõrguselt üle. Toiduekspert õpetab ka, et kõrvitsa maitse juures tuleb arvestada ühe kuldreegliga – mida väiksem kõrvits, seda intensiivsem maitse ja vastupidi.