ÜLEVAADE Need on Eestis kõige haruldasemad koeratõud

Jaapanist pärit koeratõug kai on väga haruldane oma kodumaal, aga üks selle tõu esindaja leidub ka Eestis. Pilt on illustreeriv.
Jaapanist pärit koeratõug kai on väga haruldane oma kodumaal, aga üks selle tõu esindaja leidub ka Eestis. Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Eesti kõige populaarsemad koeratõud on läbi aastate olnud kuldne retriiver, Labradori retriiver ja Saksa lambakoer. Millised on aga kõige haruldasemad?

Koeratõugude statistikat avaldab Eesti Kennelliit ning viimased andmed pärinevad aastast 2022.

Kennelliidu andmetel kanti 2022. aastal Eestis registrisse järgnevad vähelevinud tõud: toy fox’i terjer, barbet, Inglise pointer, Maremma-Abruzzi lambakoer, lõvikoerake, Araabia hurt sloughi, Vendeeni väike basset-grifoon, Argentina dogi, biewer’i terjer, Parson Russelli terjer, Chesapeake Bay retriiver, Belgia lambakoer groenendael, pumi, Lääne-Göta spits, Ameerika buldog, Auvergne’i linnukoer, Belgia lambakoer laekenois, Dandie Dinmont’i terjer, Gascogne’i sinine basset, Horvaatia lambakoer, Ida-Karpaadi lambakoer, Itaalia linnukoer, Itaalia volpino, kai, komondor, Lancashire'i heeler, Louisiana catahoula leopardikoer, Münsterlandi väike linnukoer, Neenetsi porokoer, Peruu suur karvutu koer, Pikardia lambakoer, Saksa keskmine spits, Sealyhami terjer, Tai Bangkaewi koer, Ungari karmikarvaline linnukoer, Vana-Inglise lambakoer.

Märksõnad

Teised ajakirjad

Tagasi üles