NÄDALA RETSEPTID Kohukesel on sünnipäev! Kuidas seda ise teha või hoopis õunakooki panna?

Alma pehmed sünnipäevakohukesed on tootmisliinil krõmpsu šokolaadiglasuuri ümber saanud ja ootavad pakendamist. FOTO: Tarmo Haud
Alma pehmed sünnipäevakohukesed on tootmisliinil krõmpsu šokolaadiglasuuri ümber saanud ja ootavad pakendamist. FOTO: Tarmo Haud Foto: Tarmo Haud
Copy

Eestis süüakse üle nelja ja poole miljoni kohukese kuus. Sel sügisel saab mitme põlvkonna laste lemmikmaius 75. Tähtpäeva puhul võiks kohukest isegi koogi sisse panna või hoopis ise teha.

Minu lapsepõlvekodus oli kohuke harv maiustus. Seda sai vaid siis, kui keegi suurest linnast tõi. Ja sealgi polnud seda alati võtta. Eesti Rahva Muuseumi vanemteadur, toiduajaloolane Anu Kannike sirgus küll Tallinnas, kuid mäletab, et 1970ndate alguses ja keskpaigas ei pruukinud seda poes iga päev olla. «Kui, siis olid need Tallinna piimakombinaadi kohukesed, hõbedases pakendis,» meenutab ta. Tema maal elanud tädi aga jutustas, kuidas sugulased tõid Riiast külakostiks kohukesi juba 1950ndatel.

Teised ajakirjad

Tagasi üles