NÄDALA RETSEPTID Psst! Siin ongi üllatus isale. Neli hõrku retseptisoovitust

Maitsekirju brantšilaud, kuhu võib isa lemmiksöökide hulka poetada üllatuseks rahvusvahelist klassikat. FOTO: Mailiis Ollino (Pärnu Postimees)
Maitsekirju brantšilaud, kuhu võib isa lemmiksöökide hulka poetada üllatuseks rahvusvahelist klassikat. FOTO: Mailiis Ollino (Pärnu Postimees) Foto: Mailiis Ollino (Pärnu Postimees)
Copy

Mõistagi võiks valmistada isadepäeval isale tema lemmiksööki. Kuid võib ka üllatada, põimides lauale tuttavate ja turvaliste hittide sekka midagi hoopis teistsugust ja uudset, soovitab restorani Gastronoom vanemkokk Merike Kotsulim.

Takosid armastavad kõik. «Neid söövad ühtviisi isukalt nii täiskasvanud kui ka lapsed,» ütleb Pärnu restorani Gastronoom vanemkokk Merike Kotsulim, kui mõtleb sellele, millega võiks isasid homme rõõmustada. Seda kinnitades toetub ta oma pikale kokatööle, lähikondsete eelistustele ja paljudele neile, kes tulevad heade maitsete klubiks kutsutud söögikohta just takode pärast.

«Need mehhikopärased täidisega tortiljaampsud tõmbavad meile isegi Tallinnast fänne kohale, sealhulgas nooremat ja vanemat meesperet. Mõnus näppude vahelt suupisteks süüa,» räägib kokk. Seejuures eelistab ta ise levinumale hakklihatäidisele kana- või pardiliha või hoopis rebitud liha.

Sooja maa vürtsise noodiga takod sobiks suurepäraselt iseäranis brantši stiilis isadepäevalauale, leiab ta. Brantš ehk pikk hiline ja rikkalik hommikusöök, mis asendab päevatundidesse kulgedes ka lõunat, on koka arvates parim viis miksida isa lemmiktoitude hulka uusi maitseid, miks mitte klassikat üle ilma.

Teised ajakirjad

Tagasi üles