Hea kaste muudab ka lihtsa toidu kulinaarseks meistriteoseks ja ühendab taldrikul erinevad komponendid ühtseks tervikuks, ütleb köögitoimetaja Pille Enden, värskelt ilmunud kastmeraamatu autor.
Tellijale
NÄDALA RETSEPTID ⟩ Kuidas teha kastet, mis teeb lihtsast toidust kulinaarse meistriteose? Juhiseid praekastmest šokolaadikastmeni
Kuumad, külmad, võised, õlised, kooresed, tomatised, veinised, marjased, tummised, kerged, ürdised, magusad... Seda loetelu võiks jätkata lõputult, sest kastmete maailm on tohutu, tunnistab Kodukirja köögitoimetaja ja arvukate kokaraamatute autor Pille Enden. Just see tõik tekitas temas ka paraja kimbatuse, et mida oma retseptivaramust kogumikku «Kastmed» välja sõeluda või et mida uut proovida ja siis kastmegurmaanidele soovitada. «Soojad, külmad, soolased, magusad,» võib lugeda kaanekirjalt kokkuvõtet lõpp-paletist, kus käepäraseid retsepte üle viiekümne, alates sulavõi ja keedumunaga Poola kastmest tomatise marinara’ni.