Saada vihje

2025. aasta maitsetrendid: esiplaanile tõuseb magusaine, mis sul ilmselt juba olemas

Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock
Copy

Rahvusvaheline maitse- ja lõhnainete tootja T. Hasegawa vaatas otsa 2024. aasta maitse-eelistuste muutustele ning pani kokku toidu ja jookide 2025. aasta trendide aruande. Aruandest selgub, et peagi algaval aastal tõuseb ausse pruun suhkur.

Iga-aastases aruandes kirjutatakse, et tuleval aastal taas-avastavad inimesed enda jaoks pruuni suhkru. Aruandes kirjeldatakse pruuni suhkrut kui nostalgilist maitsekogemust, mis on erinevalt rafineeritud suhkrust kordades sügavama ja nüansirohkema maitsega. ​

Pruuni suhkrut leiab pea igast kodust – eriti neist, kus tihti midagi küpsetatakse. Seda kasutatakse nii magusate kui soolaste toitude valmistamiseks. ​Sooja pruuni värvi ja melassi maitse poolest tuntud pruun suhkur on muutunud lemmikuks ka kohvikutes, kusjuures pruuni suhkru latte on muutumas üha trendikamaks. Ka kokteilibaarid kasutavad pruuni suhkrut üha enam rafineeritud valge suhkru asemel, eriti kui tegemist tumedate rummipõhiste kokteilidega, kirjutatakse aruandes. 

Teised ajakirjad

Tagasi üles