Saada vihje

Euroopa Komisjoni keeld vähendab vähiriski meie toidulaual (1)

Artikli foto
Foto: Shutterstock
Copy

Euroopa Liit keelab toidule lisatud suitsutuspreparaatide kasutamise. Keeluga loodetakse vähendada preparaatidest tingitud vähiriski.

Kui puidu kuumutamisel tekkinud suits maha jahutada ja kokku koguda, saab omapärase maitseaine – niinimetatud vedela suitsu. Pärast puhastamist sünnib preparaat, mida võib toidu sisse segada või toidule peale määrida ning nõnda jõuavad kaubandusvõrku suitsumaitselised tooted. Preparaadi võib vastavas aparaadis ka uuesti suitsuks muuta. Nii valmivad Eestis paljud suitsutatud tooted, vahendab ERR.

2014. aastal andis Euroopa Komisjon loa kümne niisuguse preparaadi kasutamiseks. Load pidid kehtima kuni selle aasta alguseni ning kaheksa loaomanikku taotles nende pikendamist.

Märksõnad

Teised ajakirjad

Tagasi üles