Copy

BLUU Seafood on esimene ettevõte Euroopas, mis on spetsialiseerunud laboritingimustes kasvatatud kala arendamisele ja kommertstootmisele. Uuendusliku biotehnoloogia ja toidutehnoloogia ristumiskohas tegutsev ettevõte toodab kõrgekvaliteedilisi ja jätkusuutlikke kalatooteid, kasutades selleks rakkude kultiveerimist. Need tooted pakuvad suurt toiteväärtust ja ehtsat kalamaitset, olles samal ajal keskkonnasõbralik alternatiiv traditsioonilisele kalandusele.

Ettevõte asub Hamburgis ning selle asutasid 2020. aastal dr Sebastian Rakers ja Simon Fabich, keda toetab mere- ja rakubioloogidest, kudede inseneridest ja toidutehnoloogidest koosnev ekspertmeeskond.

BLUU Seafoodi loomist toetas Berliinis tegutsev ettevõtteinkubaator EVIG, mis keskendub biotehnoloogia idufirmade edendamisele toidusektoris, ning Fraunhoferi Meditsiinitehnoloogia Instituut (IMTE) Lübeckis.