Saada vihje

NÄDALA RETSEPTID Vorst tagasi kappi! Pille Endeni neli maitsvat leivavõiet

Hernevõie mündiga maitseb eriti hästi ahjusoojal karaskil. FOTO: Jaan Heinmaa
Hernevõie mündiga maitseb eriti hästi ahjusoojal karaskil. FOTO: Jaan Heinmaa Foto: Jaan Heinmaa
Copy

Mida vorsti ja juustu asemel leivatükile või saiaviilule panna? Killuke maitsevõid, määret või võiet lubavad üüratul hulgal põnevaid maitsemänge ja vaheldust, ütleb Pille Endeni köögikogemus.

Omatehtud näkileivad seemnete ja parmesaniga on üks äsjase kokaraamatu «Kodused küpsetised» autori ja Kodukirja köögitoimetaja Pille Endeni lemmikuid. «Nende seemne- ja juusturikaste näkileibade krõbistamist on raske lõpetada, eriti veel siis, kui neid koos pesto-munavõidega süüa,» räägib ta.

Veel kiidab ta tervisesõbralikku tšiiaseemnetega tatraleiba toortatrajahust: «Üllatavalt maitsev! Gluteenivaba, pealegi ei vaja pärmi ega pikka sõtkumist. Viil tatraleiba, siis peale natuke oliiviõli, tšilli, koriandri ja laimiga maitsevõid – imehea,» kinnitab Enden. Samamoodi klapib tatraleivaga kenasti salveivõi ehk segu võist, salveilehtedest, natukesest õlist, sidrunimahlast ja soolast. Anšoovisevõie, kus või hulka on miksitud anšoovisefileed, küüslauku, paprikapulbrit, oliiviõli ja peterselli, maitseb aga põnevalt ahjusooja pika saia või pudrukuklite peal.

Teised ajakirjad

Tagasi üles