Saada vihje

NÄDALA RETSEPTID Paastukuu! Road kraadi võrra kergemalt

Suur salatikuhilaga tervisevõiku, kus kohtuvad hapusai, hapukapsas, hapukapsa-avokaadomääre ja porgandikaste.
Suur salatikuhilaga tervisevõiku, kus kohtuvad hapusai, hapukapsas, hapukapsa-avokaadomääre ja porgandikaste. Foto: Sander Ilvest
Copy

Kui tõsiõigeusklike kommet enne lihavõtteid paastuda rangelt ei järgi, on paastukuu ometi sobilik aeg toidulauda kevadiselt kergemaks ja vitamiinisemaks sättida. Nopi kohviku peakokk Jevgenija Gorlova jagab oma retseptilemmikuid.

Muu hulgas on vitamiinirikastest võrsete ja idanditega mahlad või smuutid paastukuul head organismi turgutajad ning puhastajad, kiidab vanas Kadrioru puumajas tegutseva Nopi kohviku peakokk Jevgenija Gorlova. Ta lisab, et mõlemaid võib poetada erinevatesse mahla- või smuutisegudesse, täpselt nii, kuidas fantaasia või maitse lubab. Rääkimata sellest, et nii võrsed kui ka idandid on tervisesõbralik täiendus ükskõik millisele roale praest salati ja võileivani.

Samuti soovitab kokk juua värske kollase peedi mahla, mida armastab ka kohviku publik ja millel on muu hulgas maksa puhastav toime. «Kollasel peedil pole punasega võrreldes ka nii intensiivne maitse, mis paljudele ei meeldi. Kui lisada kollase peedi mahlale või smuutile sidrunit, õuna ja soovi korral veel ingverit, pole peedi maitset üldse tunda. Ka kaneel annab joogile palju maitsevärvi,» räägib Gorlova.

Teised ajakirjad

Tagasi üles