Saada vihje

NÄDALA RETSEPTID Mis on kõige popim argisöök? Proovi hakklihakastet täiesti uuel moel

Hakklihakastmesse sobib vahelduseks segada ka omatehtud letšot. FOTO: Jaan Heinmaa/«Hakklihatoidud»
Hakklihakastmesse sobib vahelduseks segada ka omatehtud letšot. FOTO: Jaan Heinmaa/«Hakklihatoidud» Foto: Jaan Heinmaa/"Hakklihatoidud"
Copy

Unustage hallivõitu hakklihasoust, argisest hakklihast saab koduseks söömaajaks välja võluda palju maitsevärvilisemaid roogi lahtistest pirukatest toekate hautisteni.

Kotlet ja pikkpoiss, hakklihaga kapsahautis ja täidetud piprad, Bologna stiilis raguu ja frika­dellid – kahtlemata on hakkliharoad ühed argise koduköögi lemmikud. Suhteliselt soodsad, sageli ajasäästjad ja päevapäästjad. Samas saab paindlikkuse meistriklassi kuuluvast ja mitmekülgsest hakklihast teha ka maitsvaid vormiroogi, pirukaid või hautisi, mis võiks vabalt ehtida pidulauda, nähtub Lia Virkuse, Angeelika Kangi ja Pille Endeni värskest hakklihale pühendatud retseptikogumikust «Hakklihatoidud». Samamoodi võib ka mõne argise hakkliharoa vormida lisanditega kübeke lennukamaks ja pidulikumaks. Kui näiteks lisada pikkpoisisegule peekonihaket, šampinjone ja riivjuustu ning katta see küpsetamisel juustupuistega, on tulemus hoopis külluslikum.

Teised ajakirjad

Tagasi üles