Kotlet ja pikkpoiss, hakklihaga kapsahautis ja täidetud piprad, Bologna stiilis raguu ja frikadellid – kahtlemata on hakkliharoad ühed argise koduköögi lemmikud. Suhteliselt soodsad, sageli ajasäästjad ja päevapäästjad. Samas saab paindlikkuse meistriklassi kuuluvast ja mitmekülgsest hakklihast teha ka maitsvaid vormiroogi, pirukaid või hautisi, mis võiks vabalt ehtida pidulauda, nähtub Lia Virkuse, Angeelika Kangi ja Pille Endeni värskest hakklihale pühendatud retseptikogumikust «Hakklihatoidud». Samamoodi võib ka mõne argise hakkliharoa vormida lisanditega kübeke lennukamaks ja pidulikumaks. Kui näiteks lisada pikkpoisisegule peekonihaket, šampinjone ja riivjuustu ning katta see küpsetamisel juustupuistega, on tulemus hoopis külluslikum.