Saada vihje

NÄDALA RETSEPTID Kild maailmakööki kodupliidil: proovi maitseseikleja Juta Raudnaski lemmikuid

Juta Raudnask. FOTO: Henri Raudnask
Juta Raudnask. FOTO: Henri Raudnask Foto: Henri Raudnask
Copy

Aastaid maailmaköögi radadel rännanud ning uusi maitseid kogunud Juta Raudnask on toonud arvukalt leide ka oma kodusesse argi- ja nädalalõpumenüüsse. Proovige järele: mõned tema eksootilise varjundiga lemmikud on teie ees.

Chilli con carne, nimetab Umami maitseainepoe perenaine ning kirglik maitse- ja toiduseikleja Juta Raudnask ühe oma pere eksootilisema maiguga igapäeva- ja nädalalõpu söömaaegade lemmikutest. See kuulus tex-mex-köögi tšilline hakkliha- ja oahautis on üks tema laste, eriti noorema tütre lemmikroogi.

«Lihtne ja valmib kiiresti. Sibul, hakkliha ja kuhjaga chilli con carne vürtsisegu potti või pannile, siis konservoad ja purustatud tomat juurde ning lõpuks tasasele tulele podisema, kuni segu muutub tahedamaks,» kirjeldab Raudnask valmistamist. Lõpuks võib vajadusel veel maitset viimistleda ning koos riisi või tortiljade ja värske salatiga lauale anda. «Roa võib vabalt ka tortiljade sisse keerata. Kui järgmiseks päevaks hautist üle jääb, saab selle üles soojendada ja näiteks tortiljatšipsidega snäkiks pruukida.»

Teised ajakirjad

Tagasi üles