Saada vihje

NÄDALA RETSEPTID Viimased juurikad potti. Anni Arro jagab oma lemmikretsepte

Anni Arro. FOTO: Virge Viertek
Anni Arro. FOTO: Virge Viertek Foto: Virge Viertek
Copy

Enne kui kööki jõuab värske rohelise suuraeg, võiks ära tarvitada majapidamisse kuhtuma jäänud köögiviljad. Kokakunstnik ja omanimelise stuudioköögi perenaine Anni Arro teab, kuidas need särama lihvida.

Krimpsus peedipunnid, mossitav kapsapea, idanenud tuhmid kartulipoisid, tössis kõrvitsaproua... Nii kirjeldab kokakunstnik, arvukaid kokaraamatuid kirjutanud ja omanimelise stuudioköögi perenaine ­Anni Arro nukrat vaatepilti, mis võib kevadel mõnes sahvris avaneda.

«Et hoole ja armastusega kasvatatud köögiviljad lõplikult käest ei läheks ega kompostihunnikusse jõuaks, on viimane aeg läinudaastased varud patta panna ja ära süüa, sest juba umbes kuu aja pärast hakkab kõik värske mühinal peale tulema,» tähendab ta ja lisab, et ega siis enam juurikate järele ka niiväga ei isuta.

Teised ajakirjad

Tagasi üles