Tibukollane õieilu, kevaderoheline hernesupp, karulauguvitamiiniga tatrasalat, Pavlova koogid kui härjasilmad, hullutava aroomiga pidusai – selline on stilisti Merit Boeijkensi tänavune lihavõttelaud, kust võib vabalt noppida hõrke ideid ka argipäevaks.

See võib olla rõõmsasse kevadevärvide paletti sobituv sparglisupp või mõni kerge salat, Pavlova tort või brüleekreem. «Mul ei ole kindlat lihavõtteklassikat, mida igal aastal pühadelauale tingimata valmistan. Olen kõigiti loominguline ja proovin alati midagi uut, olgu või nüanssides,» sõnab stilist Merit Boeijkens (romantikadisainer.ee ja smartstyle.ee), kes annab moe- ja stiilinõu nii riietumiseks kui ka peolaua või kodu kujundamiseks.

Tema köögis käib mäng paljus roa tekstuuride, värvide ja maitsete tasakaalu ümber. Samuti järgib ta oma maitse-eelistusi ja hoiab silma peal moevooludel, mis toidumaailmas tähendavad muu hulgas aina rohkem kergust ja tervisesõbralikkust.

Kommentaarid