Saada vihje

NÄDALA RETSEPTID Eesti peakoka volbriananass viib müstilise öö uuele tasemele

City Grill House`i peakokk Anatolijs Pimanovs manitseb olema grillitulega ettevaatlik, eriti kui küpsetate brändiga ananassi.
City Grill House`i peakokk Anatolijs Pimanovs manitseb olema grillitulega ettevaatlik, eriti kui küpsetate brändiga ananassi. Foto: Sander Ilvest

Volbriöö võiks olla täis maitseid ja tulemaagiat, sõnab Anatolijs Pimanovs, kui astub korraks oma grillirestorani köögist välja ja mõtleb end volbrikokaks. Sütekuumusel küpsenud karulaugune kala või burger ja tulises karamellis pöörelnud ananass pakuvad mõlemat.

Armastan kala, sõnab pikemalt mõtlemata Tallink City hotelli grillirestorani peakokk Anatolijs Pimanovs, kui küsida tema eelistust ükskõik milliseks grilliõhtuks, olgu see volbriöö või lihtsalt mõni sõprade kogunemine ilmaasju arutama.

«Mulle meeldib ka ise kalal käia,» räägib City Grill House’i peakokk, kuid nendib, et mõnest omapüütud väikesest ja luisest kalast sütel küpsetamiseks eriti asja ei saa. Sealt on pärast tülikas luid välja nokkida ja kõhutäis jääb samuti kuidagi poolik. Mõni suurem ahven ehk sobiks, arutleb ta. Küll aga teab ta nii oma lähema ringi inimeste pealt kui ka kokakogemusest, et paljudele maitseb rammus ja toitev grill-lõhe. Kõne alla tuleb ka näiteks kuld-merikoger, millel on hõõguvatel sütel valmistamiseks piisavalt suurust.

Enamasti grillib ta lõhet portsjonitena fooliumipakikestes, kuhu on lisatud keedukartulit ja meelepäraseid köögivilju, näiteks brokolit, lillkapsast, suvikõrvitsat ja/või sparglit. Nende hulka võib panna ka küüslauku, sibulat. «Panen kalatükid portsjonite kaupa koos keedukartuli ja köögiviljadega mitmekordsesse fooliumisse, lisan ka tüki võid või oliiviõli, maitseks soola ja pipart, rohkelt maitserohelist. Siis mähin fooliumi korralikult kokku ja panen kalapakid grillile kaane alla küpsema. Väga mugav ja lihtne, kogu söök saab ühekorraga valmis,» kiidab ta. Vahepeal saab muid asjatoimetusi teha ja seltsielu elada.

Kommentaarid

Teised ajakirjad

Tagasi üles