Saada vihje

NÄDALA RETSEPTID Mida teha «umbrohuga»? Sööge ära!

Selles kevadises pestos kohtuvad naadi-, nurmenuku-, võilille- ja karulaugulehed. FOTO: Piret Hanson
Selles kevadises pestos kohtuvad naadi-, nurmenuku-, võilille- ja karulaugulehed. FOTO: Piret Hanson Foto: Piret Hanson

Just praegu on see üürike aeg, kui loodus lubab menüüd esimese aia- ja metsarohelisega vitamiinisemaks kokata. Piret Hanson jagab vihjeid oma koduköögist.

On neid, kellele esimeste kevaderoheliste liblede söömine jääbki kellegi kaugeks ekstravagantseks umbrohu-veidruseks, ja neid, kes ootavad naadi, võilille ja nõgese tärkamist suure isuga. Kokandusentusiast ja toidublogija Piret Hanson kuulub just nende viimaste hulka, kes hoiavad kevadel aialapi taimeelul teravalt silma peal ega tule jooksuringilt või metsaretkelt tühjade kätega koju. Üürikesel ajal, kui vitamiini- ja mineraalirikkad taimelibled on veel verinoored, õrnad ja ülimalt mahlased, korjab ta neid alati pihud täis.

Siit tema esimene nõuanne: tooge kööki ainult neid taimi, mida tunnete ja teate.

Kommentaarid

Teised ajakirjad

Tagasi üles