Saada vihje

TEADLASED KINNITAVAD Armastatud puuvilja ei tohiks smuuti sisse pista

Artikli foto
Foto: Shutterstock

Smuutit tehes tuleb jälgida, et selles oleks piisavalt kiudaineid. Need aitavad säilitada täiskõhutunnet ja soodustavad seedimist. Smuutide valmistamisel on kõige tähtsam tasakaal – kasulikkus, toiteväärtus ja maitse. Paraku leidub üks imemaitsev puuvili, mis võib selle tasakaalu paigast lüüa. 

Teadlased soovitavad banaani smuutiretseptidest välja jätta. Banaani lisamine joogile vähendab loodetud tervisekasu, näitab uus uuring.

Ajakirjas Food and Function avaldatud uuringus võtsid teadlased luubi alla ensüümi nimega ​polüfenooloksüdaas, mis mõjutab keha võimet flavanoole omastada. Ensüüm vastutab puuviljade lõikamisel või muljumisel tekkiva pruunistuse eest, mida leidub paljudes puu- ja köögiviljades. Eriti palju leidub seda aga banaanis, kirjutab SciTechDaily.

Kommentaarid

Teised ajakirjad

Tagasi üles