Saada vihje

NÄDALA RETSEPTID Emadepäev. Piknikule, minipannkoogile!

Piknikulaud on õitsvate kirsside alla kaetud: minipannkoogid maasikatega, avokaado-munasalat saiaga, purgisalat ja šokolaadine banaanismuuti. FOTOD: Kerli Jalas
Piknikulaud on õitsvate kirsside alla kaetud: minipannkoogid maasikatega, avokaado-munasalat saiaga, purgisalat ja šokolaadine banaanismuuti. FOTOD: Kerli Jalas Foto: Kerli Jalas

Emadepäeva võib tähistada küpsisetordi või pannkookidega hommikukohvi kõrvale, aga ka piknikuga õitsvate kirsside all, mererannas või rabamatkal. Toiduproff Kerli Jalas jagab piknikuretsepte oma pere menüüst.

Õue! Loodusesse! «Meie läheme perega emadepäeval rabamatkale. Pakime suupoolise ja joogid kaasa ning peame rabas ka piknikku,» ütleb Kerli Jalas (pildil), toitlustusfirma P. Dussmann Eesti menüüde koostaja ja toitumisnõustaja.

Tema perel on ühtepuhku kombeks minna tähtpäevadeks mõnele loodusretkele või tähistada neid koduaias. «Kui argiselt pole aega midagi säärast ette võtta, siis pidupäeval tahaks midagi koos teha. Värske õhk ja ilus loodus, suurepärane! See on igati toredasti veedetud aeg.»

Tänavu pakitakse emadepäeva piknikukorvi kogu juuresolev neljasele seltskonnale mõeldud menüü. Pereliikmed on täpselt sama retseptipaleti läinud nädalavahetusel aias õitsvate kirsipuude all juba järele proovinud ja heaks kiitnud.

Kommentaarid

Teised ajakirjad

Tagasi üles