Skip to footer
Saada vihje

Eestlastele uskumatud põhjused, miks Itaalia kelner su kohvitellimust kuuldes seda tuua ei taha

Pilt on illustreeriv.

Kujuta ette: istud päikeselisel hommikul Rooma välikohvikus, jalad kergelt väsinud rännakust mööda vanalinna, tellid lõunasöögi kõrvale cappuccino... ja tunned, kuidas kelner sind hetkeks kõhklevalt vaatab. Ta toob joogi küll naeratades, aga pilk reedab teatavat üllatust. Mis siin valesti läks?

Selgub, et kohv – see näiliselt lihtne jook – võib olla üks suurimaid kultuurilisi miinivälju, eriti kui satud riiki, kus selle ümber on aastasadade jooksul kujunenud omaette reeglistik. Itaalias näiteks on neil reeglitel kindel koht igapäevaelus.

Itaallaste jaoks on kohv rutiin, rituaal ja kultuur ühes. Kuid cappuccino – piimavahuga espresso – kuulub päeva algusesse. Hommikusöök tähendab Itaalias sageli kiiret kohvi ja cornetto't baarileti ääres. Piimaga kohv on toekam ja raskem, mistõttu pärast lõunasööki tunduks see itaallasele umbes sama ootamatu kui praele eelnev magustoit.

Kommentaarid

Teised ajakirjad

Tagasi üles