Vahva klientide tervitaja: Austraalia lambakoer Villi käib iga päev peremehega tööl

Austraalia lambakoer Villi. Foto: Erakogu
Maarja-Liis Orgmets
, Lemmiku portaali toimetaja
Copy

Hiljuti korraldas Lemmik fotokonkursi, kuhu ootasime pilte lemmikutest, kes koos oma peremehega tööl kaasas käivad. Silmapaistvamad said ka autasustatud ning üheks võitjaks krooniti Austraalia lambakoer Villi, kellega nüüd lähemalt tutvust teeme.

Hiljuti oma esimest sünnipäeva tähistanud Villi oli peremees Aleksandri sõnul perre väga oodatud ning tõug hoolikalt valitud. «Kontakt kenneliga oli juba varem loodud ning ootasime kutsikate sündi ja siis loovutust. Kuna tegemist on targa ja õppimisvõimelise tõuga, lisaks on ta aktiivne ja keskmise suurusega koer, siis need kriteeriumid olid määravad,» räägib peremees, miks osutus valituks just Austraalia lambakoer.

Kokku saatsid lugejad lemmikutest tööl 166 fotot. Vaata kõiki osalejaid siit:

Otsus, et Villi hakkab peremehega tööl kaasas käima, tuli väga loomulikult. «Enne Villi võtmist oli mul juba põhimõtteline otsus olemas, et tema hakkab minuga igal pool kaasas olema. Teeme abikaasaga palju pikki jalutuskäike (ca üheksa kilomeetrit ja peale) ja lisaks muudele tegevustele saab koer palju liikumist, mis on talle hädavajalik. Minu jaoks on täiesti vastuvõetamatu, kui koer peab olema päev otsa üksi kuskil puuris või üksi aedikus. Loomulikult, lühiajaliselt ja vahest harva on vaja hoida aedikus, aga seda tõesti harva,» ütleb Aleksander.

Milline lemmikloom Villi on?

Lemmikloomana on ta ideaalne koer, kes saab ülihästi läbi lastega ja veedab hea meelega ka nendega aega nii lumes mütates ning jões, järves, kraavides, poriloikudes ujudes ja pikutades. Ideaalne koer on ta loomulikult tingimusel, et ta teab, kes on karjas karja juht. Kui see selge ei ole, võtaks nad hea meelega kogu majapidamise üle ja karjataks lapsi ja kõiki teisi. Kuna tegemist on väga targa tõuga, siis esimeseks koeraks seda tõugu kindlasti ei soovita, sest kui reegleid kohe paika ei saa, siis on tulemus kehv nii perele kui ka koerale.

Üldiselt on minu jaoks koer peremehe peegel ja koera pealt on näha, kes on kes. Kahjuks on praegu liigagi palju koeri, kellega on liiga vähe tegeletud, sotsialiseerimata, puudub elementaarne kuulekus.

Villi tutvustus ettevõtte kodulehel.
Villi tutvustus ettevõtte kodulehel. Foto: Erakogu

Iseloomult on Villi väga pehme ja on rõõmus kõigi inimeste ja teiste koerte üle. Kõigiga peaks mängima ja suhtlema ning siis lõpuks ka üle lakkuma. Muidugi ei tohi unustada, et tegemist on suhteliselt võimuka tõuga, tugeva karjainstinktiga ning tegemist on isase koeraga, st piiride ja reeglite seadmine nõuab veidi rohkem sihikindlust, närve ja kannatlikkust. Rännak pole olnud kerge, aga selle eest seiklusrikas ja väljakutsuv. Selle väljakutsega ma olen arvestanud ja eks meil kindlasti on nii mõnigi nurk lihvida, kuna ta alles 1-aastane ja eks nad (isased koerad) nii sama lihtsalt alla ei anna ning üritavad mingi aeg veel troonide mängu mängida.

Kas tal on mõni eriline silmapaistev omadus või oskus?

Tal on uskumatu oskus rakendada valikulist kuulmist, eriti laste puhul. Minuga see oskus tal ei rakendu ja kuulekusega on kõik korras. Talle väga meeldib minuga trikke harjutada, eriti hüppamist erinevatele objektidele ja sealt maha, siis ta läheb eriti käima.

Kuidas Villi tööpäevad mööduvad? Mida kliendid temast arvavad?

Nagu ka eelnevalt mainitud, oli enne võtmist selge, et ta hakkab minuga kaasas käima ja päev otsa üksi kodus istuvat koera temast ei saa. Tööl käib ta minuga 99 protsenti ajast. Tööpäevad mööduvad minuga kontoris olles, teeme temaga erinevaid harjutusi, loomulikult ka magab ning sõidab minuga kaasa klientide juurde, tihti ka Tartust Tallinnase, sõitmine talle meeldib ja on alati väga teadlik sellest, et nüüd minnakse kuskile sõitu. Meie territooriumil teda juba teatakse ja alati kasutatakse võimalust paitada ja suhelda. Nii mõnigi klient on küsinud, kas see on sama koer, kes teil kodulehel kontaktide all on.

Kas meenub mõni lõbus või naljakas juhtum, mis on tööpostil aset leidnud?

Üks kord seletasin ennastunustavalt kliendile pikalt-laialt, kuidas tema ahi tuleb, kus korsten saab olema jne, ise vaatasin muidugi joonist ja kuvarit. Tükk aega oli vaikus ja kui klienti vaatasin, siis tema oli hoopis end koeraga tegelema unustanud ja ahi oli unustatud… Pidin kõik selle pika jutu uuesti seletama.

Uus fotokonkurss: lemmikud lumes

Lemmiku portaal ootab kõiki kassi- ja koeraomanikke jagama mõnusalt talviseid jäädvustusi oma lemmikloomast.

Saada foto oma lemmikust lumes ning lisa lühike kirjeldus lemmiku kohta. Kuidas te koos talverõõme naudite? Kui tal on mõni silmapaistev omadus või oskus, võid selle välja tuua. Plusspunkte annab see, kui fotol on sisukas pealkiri.

Kuna mõned koeratõud on külmakartlikumad kui teised, on oodatud ka jäädvustused sellest, kuidas sina külmal ajal oma lemmikut soojas hoiad – millist varustust, kombekat või saapaid ta kannab.

Saada foto aadressil lemmik@postimees.ee ning lisa oma telefoninumber, et saaksime sinuga võidu korral ühendust võtta. Nagu ikka, paneb fotokonkursil osalejatele auhinnapaki välja PetCity.

Kommentaarid
Copy

Teised ajakirjad

Tagasi üles