Postimehe digiajakirja Reis toimetaja Christin Krass jagas «Õhtu!» saates soovitusi, mida võiks teha, et reisil veelgi eredamaid mälestusi koguda.

Avasta kohaliku ööelu eksootikat

Kui päevased linnatuurid on tehtud ja soov ei ole veel hotelli magama minna, tasuks lasta end kanda kohalikul ööelul, millel on kindlasti üllatusi varuks. Igas kohas on tavaliselt oma linnaosad, kuhu soovitatakse minna just öösel. Näiteks Tai Kuningriigi pealinnas Bangkokis, mis on teada-tuntud oma värvikireva ööelu poolest, on linnaosi, mida külastatakse just hilisematel tundidel. Nii sattusin ka mina avastama ühte Tai kõige populaarsemat ööelu meelelahutust – ping-pongi show'd. Tegemist ei ole mitte «selle» spordialaga, vaid üsnagi siivutu tegevusega, mis leiab aset stripiklubis. Millega täpsemalt tegu on, kuula videost järele või loe:

Maitse kohalikke hõrgutisi

Välisriigis tasub alati külastada toidukohti, mida on soovitanud kohalikud. Mine julgelt tänaval kellegi juurde ja uuri, kus kohalikud söövad, sest nii võid avastada ka väikese supiköögi, mis pakub 45 aastat vana suppi! Just seda õnnestus mul maitsta Bangkokis. 

Wattana Panichi tagasihoidlik toidukoht, mis pakub 45 aastat potil podisenud suppi.
Wattana Panichi tagasihoidlik toidukoht, mis pakub 45 aastat potil podisenud suppi. Foto: Erakogu

Külasta suuri spordivõistlusi, kus külastatav riik ise mängib

Suurüritused on alati lahedad kohad, mida külastada. Eriti kui samal ajal toimuvad jalgpalli maailmameistrivõistlused ning oled samal ajal jalgpallimekas Argentinas. Õppisin 2022. aastal ühe ülikoolisemestri Buenos Aireses ning just sel ajal sattus olema suurejooneline spordivõistlus. Pärast 36 aastat suutis Argentina rahvuskoondis, rebides läbi mitme ülitasavägise mängu, tuua maailmameistritiitel taas koju. Oh, seda pidu ja pillerkaart, mis tõi Buenos Airese ja teiste linnade tänavatele miljoneid inimesi! Eufooriat täis pidu olevat kestnud veel kuid pärast finaali.

Hetk pärast lõpuvile kõlamist. Argentina on taas maailmameister!
Hetk pärast lõpuvile kõlamist. Argentina on taas maailmameister! Foto: Erakogu

Tutvu uute inimestega, kus iganes oled

Kui oled julge ja valmis tulema oma mugavustsoonist välja, võid sattuda nii mõnegi prominentse isiku otsa. Näiteks õnnestus mul pidutseda Lissabonis koos Portugali printsi Afonsoga. Algul oma päritolu varjav Afonso keerutas iga vastusega, enne kui teised ta taustast teada said. Jättes kõrvale kõiksugused uhked tiitlid, on tegemist väga lihtsa ja kodukootud noormehega, kellel on suur süda ja hea huumorimeel.

Hoia silm peal Postimehe Reis digiajakirjal, kuhu ilmub regulaarselt põnevaid reisilugusid, inspireerivaid soovitusi ja reisinippe ning silmaringi avardavaid reisikirjeldusi.

Kommentaarid (1)
Copy