Mitmed tervisliku toitumise juurde kuuluvad legendid pole kaugeltki õiged. Näiteks arvamus, et kui soovid isiklikust rasvast lahti saada, pead rasva toidusedelist välja jätma. Värskeimad Skandinaavia riikides läbi viidud teadusuuringud kinnitavad, et see on sootuks vastupidi! Selleks, et kaotada rasva, on vaja rasva. Aga millist rasva? Ja millal on tagumine aeg mokad rasvaseks teha? 

Inimene vajab rasvhappeid organismi toimimiseks. See on ääretult oluline toidugrupp, kuid keha reageerib erinevatele rasvadele sootuks erinevalt. Samuti loeb see, millal rasvu tarbida. Ja tähtis on ka iga silmas pidada.

«Kahjuks on tervisele otseselt ohtlikke soovitusi liikvel päris palju,» sõnab Rootsi ennetava meditsiini ekspert ja tippteadlane Mai-Lis Hellénius. «Mina soovitan alati lähtuda faktidest ja uuringutest, mitte uskuda tühje lubadusi, mis mitte millelegi ei tugine.»

Loe ka seda: SUUR KUKLIUURING | Eesti parimad vastlakuklid on leitud!

Kui mõni inimene näeb välja oma ea kohta ebatavaliselt sale ja sire, tema näonahk särab ning ei meenuta kuivatatud ploomi, võid olla kindel - tema saladuseks on justnimelt heade rasvade tark tarbimine! Millised need on ja kust neid saab?

Kommentaarid
Copy