Viis koeratõugu, kes on oma peremehele kõige lojaalsemad

Jüri Ratas berni alpi karjakoer Brauniga.
Jüri Ratas berni alpi karjakoer Brauniga. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees
Copy

Koerad on aegade algusest olnud inimeste parimad sõbrad. On palju lugusid nende pühendumisest ja tingimusteta ning jäägitust armastusest peremehe vastu. Kuid on tõuge, kes jumaldavad oma inimesi eriti südamest. 

Igal koeratõul on talle omased tunnused: mõned on aktiivsemad, mõned kergemini treenitavad ja mõnda peetakse eriti lojaalseteks. 

Kui soovid ustavat kaaslast, kes sind kunagi ei reeda ja on alati olemas, siis võta koer. Kuid ära unusta, et iga loom on omamoodi ainulaadne ning vajab korralikku tähelepanu ja hoolt. 

Saksa lambakoer 

Saksa lambakoer
Saksa lambakoer Foto: Shutterstock

Saksa lambakoer sobib tänu oma lojaalsusele ja kõrgele motivatsioonile ideaalselt töötamiseks teenistuskoera, valvekoera või päästekoerana. Sakslastel on suurepärased vaimsed võimed, mistõttu nad on kergesti treenitavad ja võimelised täitma erinevaid ülesandeid. Saksa lambakoera tõu esindajatel on ka tugev kiindumus oma perekonda ja nad kaitsevad neid igal juhul. Selle koera hankimisel tuleb valmis olla täielikuks pühendumiseks. 

Puudel

Puudel
Puudel Foto: Shutterstock

Puudel on väike koer tohutu suure hingega. See tõug on väga intelligentne ja õpib kergesti erinevaid käske ja trikke. Koerad on sõbralikud ja armastavad inimestega suhelda. Puudlid näitavad omanike vastu lojaalsust ja tugevat kiindumust, on valmis neid jälgima ja kaitsma. Need omadused teevad neist ühe kõige lojaalsema koeratõu.

Labradori retriiver 

Labradorid on tuntud selle poolest, et nad on sõbralikud, lahked ja soovivad oma omanikele meeldida. Labradori retriiverite lojaalsus ilmneb nende pidevas soovis olla inimese lähedal, valmisolekus teda kõikjal jälgida ja igas olukorras olemas olla. Nad on tuntud ka selle poolest, et suudavad tajuda inimeste emotsioone ja neid rasketel aegadel toetada.

Labradori retriiver
Labradori retriiver Foto: Shutterstock

Lisaks on labradori retriiverid väga intelligentsed ja kergesti koolitatavad koerad, mis teeb koertest mitte ainult lojaalsed sõbrad, vaid ka kasulikud abilised erinevates valdkondades, näiteks teenistuskoertena. Nad sobivad suurepäraselt ka vaegnägijatele juhtkoerteks.

Berni alpi karjakoer

Berni alpi karjakoeri kasvatati töökoertena, et aidata Šveitsi mägipiirkondade farmereid. Neid kasutati vankrite vedamiseks, kariloomade karjatamiseks ja vara kaitsmiseks. 

Berni alpi karjakoerad on õrna ja sõbraliku iseloomuga, väga lojaalsed ning saavad tavaliselt hästi läbi laste ja teiste loomadega. Need koerad vajavad piisavalt füüsilist tegevust, et olla terved ja õnnelikud.

Akita Inu 

Akita Inu
Akita Inu Foto: Shutterstock

Akita Inu on Jaapanis aretatud koeratõug. Neil on tugev iseloom ja nad nõuavad korralikku koolitust ja head sotsialiseerumist. Ajalooliselt kasutati neid suurte ulukite, näiteks karude ja metssigade jahtimiseks. Samuti olid seda tõugu koerad populaarsed Jaapani aadlite seas ja neid kasutati valvekoertena. 

Teised ajakirjad

Tagasi üles