Üks uhkem kui teine: need on staaride kõige veidramad lemmikloomad

Kinkažuu. Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Paljud Hollywoodi staarid on suured loomasõbrad, pakkudes kodu isegi varjupaigast võetud koertele ja kassidele. Tavapäraste lemmikute kõrval köidavad kuulsusi aga ka väga eksootilised lemmikloomad, kellest nii mõnigi tõenäoliselt kuulnudki pole.

Paris Hilton ja kinkažuu ehk haspelkaru

Seltskonnastaar Paris Hilton on tuntud eelkõige oma koeraarmastuse poolest. Ta oli üks neist, kes algatas väikeste koerte kleitidesse riietamise ja nende käekotis kandmise trendi. Kuid lisaks koertele on Hiltonil olnud ka sootuks eksootilisem lemmikloom, kinkažuu ehk haspelkaru, kes elab vabas looduses troopilistes vihmametsades Lõuna-Mehhikost kuni Brasiiliani. Loom on väga armsa välimusega ja väikest kasvu, kaaludes maksimaalselt neli ja pool kilogrammi. Nunnu välimus on aga petlik: loomal on pikk haardsaba ja kõverdunud küünistega haardevõimelised käpad.

Fox Newsi teatel hakkasid paljud ameeriklased Hiltoni eeskujul selle eksootilise loomakese vastu huvi tundma, aga kuna tema eest pole lihtne hoolitseda, tuli ette ka loomade hülgamisi. Samuti ei soovita loomaaia töötajad seesugust eksootilist looma pidada.

Ka Hilton, kelle kinkažuu kandis nime Baby Luv, sai kogeda, kui ohtlik võib sellise looma pidamine olla. 2006. aastal hammustas loom seltskonnastaari vasakut kätt ning viimane pidi külastama erakorralise meditsiini osakonda, kus talle tehti teetanuse vastane süst, vahendas Fox News. Staari esindaja sõnul oli tegu väga kerge pindmise vigastusega.

Kinkažuude arvukus maailmas on langemas, sest salakütid tunnevad nende vastu suurt huvi. Neid kütitakse liha, aga ka naha pärast, mida kasutatakse rahakottide ja sadulate valmistamiseks. Samuti kaubeldakse nendega eksootiliste lemmikloomade turul.

Viimati mainis Hilton oma eksootilist lemmikut Jimmy Kimmeli telesaates 2010. aastal, lisades, et tema rantšos elab neid koguni kaks. Kinkažuud võivad vangistuses elada kuni 30-aastaseks, aga nende keskmine eluiga jääb siiski 23–25 aasta vahele.

Salvador Dalí ja otselot

Sürrealismi viljelev kunstnik Salvador Dalí oli ekstsentriline mees, seega ei tohiks tulla üllatusena, et teda huvitasid väga eksootilised lemmikloomad. Dalí armastatuim lemmik oli otselot nimega Babou, kes isegi reisis 1960ndatel oma peremehega kõikjal kaasas. Dalí väitis, et oli looma saanud Colombia riigipea käest.

Kord tõi Dalí Babou ühte New Yorgi uhkesse restorani ja sidus ta lauajala külge. Üks naine protesteeris, öeldes, et metsloom ei tohi söögikohas viibida, kuid Dalí selgitas, et tegemist on vaid kassiga, mille ta oli op-art'i stiilis üle maalinud.

Vaata pilti Dalíst ja tema eksootilisest lemmikust siit.

Otselot
Otselot Foto: Shutterstock

Otselot elab Lõuna- ja Kesk-Ameerika metsades ja lagendikel ning on väga osav ronija. Ühendriikides on otselot arvatud ohustatud liikide hulka, sest neid on kütitud nende eriliselt kauni kasuka pärast ning nende elupaikade arv on metsade maharaiumise tõttu vähenenud.

Nicole Kidman ja alpakad

Nüüd aga veidi rohkem levinud eksootiliste lemmikute juurde. Näitlejanna Nicole Kidman mainis 2015. aastal ajakirjale Vogue antud intervjuus, et peab kuut alpakat, kellest väga hoolib. Viimati jagas ta jäädvustust endast ja alpakast oma Instagrami jälgijatele 2020. aasta jõulude ajal. Kidman naudib maalähedast elu ning oma sotsiaalmeedia jälgijatele on ta jaganud isegi kaadrit, kus pisikest lambatalle lutipudelist toidab. Koos abikaasa Keith Urbaniga on neil hiiglasliku maa-alaga häärber, kus peavad lisaks alpakadele ka veiseid.

Kidmani sõnul võluvad teda alpakade juures nende ülimalt sõbralik loomus ja ilusad pikad ripsmed. Lisaks ei ole tema alpakades jaoks mingi probleem rihma otsas jalutamas käia, kirjutab Live Journal.

Kidman on enda sõnul suur loomasõber, aga oma esimese koera võttis ta alles 2019. aastal. See on armas puudel nimega Julian. Tal on ka mitu kassi ja jänes. Lõuna-Ameerikast pärit alpakad on loomult väga sotsiaalsed loomad ning neil on tugev karjainstinkt, mistõttu vajavad nad liigikaaslaste lähedust.

Reese Witherspoon ja kääbuseeslid

Näitlejanna Reese Witherspoon avaldas kuulsas Ellen Degeneresi telesaates, et peab oma Californias asuvas rantšos kahte eeslit, kes kannavad nime Honkey ja Tonkey. Lisaks sellele on ta pidanud ka kahte siga ja kolme kitse, rääkimata kanadest, hobusest ja koertest. Witherspooni sõnul on loomade pidamine laste jaoks väga kasulik, sest õpetab kaastundlikkust ja kohusetunnet, vahendab Daily Mail.

Reese Witherspoon
Reese Witherspoon Foto: MARIO ANZUONI / REUTERS / Scanpix

Näitlejanna naabrid ei olnud eeslite pidamisega aga sugugi rahul ning seda väga mõistetaval põhjusel. Naabrite sõnul teevad eeslid nimelt liiga valju häält, nii et pidevad «ii-haa» hõiked segavat lausa igapäevast elu, vahendas US Weekly. Kohaliku elaniku sõnul saadeti Reese'ile isegi kaebekiri. Sellest hoolimata on näitlejatar kohalike seas väga armastatud ning pole teada, kas ta kirja üldse kätte sai.

David Beckham ja minisead

Tundub, et miniatuursed koduloomad on kuulsuste jaoks eriti ahvatlevad. 2009. aastal tegi Victoria Beckham oma abikaasale Davidile väga eksklusiivse kingituse ja kinkis talle kaks minisiga, kes said peretuttavate järgi nimeks Elton John ja David Furnish.

Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Minisead on tavalisest seast väiksemat kasvu, kaaludes kuni 30 kilogrammi ning on aastate jooksul koduloomana üha enam populaarsust kogunud. Väljaande The Standard teatel maksid sead kokku 1665 eurot. Paarile lähedalseisva allika sõnul oli Victoria väga õnnelik, et suutis oma abikaasale sedavõrd erilise kingituse teha. Mida muud kinkida multimiljonärile, kellel on kõik juba olemas?

Märksõnad

Teised ajakirjad

Tagasi üles