PÄEV PARIISIS Just nii garanteerid endale ideaalse linnapuhkuse

Simo Männiste
, Ajakirjanik
Copy
Foto: Shutterstock

Plaanid ühepäevast reisi Pariisi? Sel juhul sobib ainult parimast parim. Siin on mõned soovitused, kus ööbida, süüa ja ringi uudistada.

Kus ööbida

Le Bristol Paris on prantsuse elegantsi kehastus ja 190 kureeritud toaga rõõmustab kindlasti ka kõige nõudlikumat reisijat. Peaaegu igas nurgas on peidus ka saladusi – sealhulgas üks Pariisi parimaid vaateid. Broneerimisel küsi tuba vaatega Eiffeli tornile, et saaksid hommikul avada rõdu selle unustamatu vaatepildi poole. Soovid pärast sisseregistreerimist süüa? Külalised ei pea kaugele sõitma, et nautida linna parimat toitu. Kohapeal asub lausa kaks Michelini tärniga tähistatud restorani – kolme tärniga Epicure ja ühe tärniga brasserie 114 Faubourg.

Kõige mugavam on linna avastada jalgrattal.
Kõige mugavam on linna avastada jalgrattal. Foto: Shutterstock

Mida teha

Rentige jalgratas – neid leiab üle kogu Pariisi. Enamik ettevõtteid pakub neid Eestiga sarnaste hindadega. Planeeri oma sõit mööda Seine'i kallastel asuvate maaliliste vaatamisväärsuste nautimiseks.

Atelier de Lumiere: sukelduge kunsti nagu ei kunagi varem, külastades 19. sajandi terase töökoda, mis praeguseks on transformeerunud digi- ja kaasaegse kunsti keskuseks.

Piknik vaatega: peatuge boulangerie's ja ostke baguette'i, mida saab umbes ühe euro eest ning seejärel suunduge Eiffeli torni poole. Selle asemel, et minna tippu, mine parem torni ümbritsevale muruplatsile, kus saab puhata ja nautida vaadet nii kaua, kui hing ihkab.

Piknik vaatega.
Piknik vaatega. Foto: Shutterstock

Mida süüa

Hea toit on kindlasti üks suur osa imelisest reisist. Selleks, et olla kindel, et reisil olles kõhu mõnusalt täis saab, piilu TripAdvisorist maailma kõige paremaid kohti, kus on maitsvaimad toidud ja hubane olemine.

TripAdvisor järjestas 2023. aastal parimate maitseelamuste sihtkohad reisijate esitatud arvustuste põhjal. Arvustajate sõnul on just Euroopas kõige rohkem neid piirkondi, mis pakuvad parimaid kulinaarseid elamusi. See on tõesti nii, sest TripAdvisori edetabelis asuvad 10 parimast asukohast seitse just Euroopas.

Ka kõige paremaks peetud piirkond asub just Euroopas. Pole vist üllatav, et parimad tulemused noppis Itaalia, sest edetabelisse jõudis lausa kolm selle riigi linna. Aasta parimaks toidupiirkonnaks peetud linn asub samuti Itaalias ning see on riigi pealinn Rooma. Vahemereäärse riigi imelised toidud ja sellega kaasas käiv põnev ajalugu kinnitab, et Itaalias peaks iga toidusõber vähemalt korra kindlasti käima.

Kuid nimekirja pääses loomulikult ka Pariis. Turistide suur lemmik maandus selles edetabelis viiendale kohale.

Pariis pakub igaühele midagi.
Pariis pakub igaühele midagi. Foto: Shutterstock

Hommikusöök Coutume'is: Coutume'i ei ole raske leida, kuna neid on linnas mitmeid, kuid enim armastatud asukoht on nende lipulaev Rue de Babylone'i tänaval. Siin saavad külalised tellida mis tahes kohvi oma hästi kureeritud erilisi kohviube sisaldavast menüüst. Lisaks kohvile leidub nende brunch-menüüst kohevaid pannkooke, mune ja maitsvate täidestega tartine'isid.

Lõunasöök Les Enfants du Marchés: kui otsite tagasihoidlikku viisi lõunasöögi nautimiseks, ilma et ohverdaksite Pariisi maailmatasemel maitseid, siis minge Les Enfants du Marchésse. Pariisi ühe vanima turu nurgas asuv tagasihoidlik restoran pakub hõrke mereande.

Õhtusöök Avant Comptoir de la Terre'is: haarake kiire ja meeldejääv söögikord Avant Comptoir de la Terres. Kerget õhtusööki ja maitsvaid veine pakkuv koht on nii reisijate kui ka kohalike lemmik.

Märksõnad

Teised ajakirjad

Tagasi üles