Miks mõnda meest ei taha keegi, aga teine mõjub naistele kui magnet?

Igor Foto: learn2touch.com
Heidi Hanso
, Digiajakirjade kaasautor
Copy

Kuidas mees naisele mõjub? Selle paneb paika tema seksuaalne teadlikkus ja kohalolu. On see õpitav? Absoluutselt!

Tantra õpetab meestele naiste kohta piiritult palju, samuti enda kohta. Ole karm ohvitser, läbipõlenud juht või õnnetu üksiklane – magnetmees võib ka sinu sees peidus olla!

Teadlikud ja avaramad lähenemised elule laiemalt, aga ka seksuaalsusele ja lähisuhetele ei ole enam mingi tabu teema, vaid uus normaalsus, leiavad Eesti tantrafestivali peakorraldajad Margus Sarmet (45) ja Igor Skalkin (44).

Kes siis ei ihaldaks enda kõrvale nii vaimselt kui füüsiliselt rahuldatud partnerit, kellega koos luua mõnusat olemist nii praegusesse hetke kui tulevikku. «Tantra on üks lõbusamaid vaimseid praktikaid – see ei välista mitte midagi ega sea ideaale. Sa ei pea saama selliseks, nagu on sinu õpetaja. Pigem on see kasvamine läbi enese vastuvõtmise. Ma võtan end vastu, nagu ma olen ja siit edasi tekib motivatsioon saada veel paremaks,» räägib Igor.

Igor Skalkin
Igor Skalkin Foto: Tantrafest

Sõjaväeohvitser ja tippjuht riigisüsteemis

«Ma olin kõigepealt sõjaväelane, ohvitser. Siis juhtisin erasektoris logistikaettevõtet. Tantraga kohtusin sel hetkel, kui olin tippjuhina täiesti läbipõlemise äärel. Tulin töölt ära, müüsin aktsiad maha, kolisin maale elama ja asusin tervendust otsima. Olin ülekaaluline, tervis korrast ära, ei tahtnud end peeglistki vaadata. Olin täielikult muutunud meheks, keda ma tundagi ei tahtnud,» räägib Igor oma tantratee algusest. Täna teenib mees leiba tantramassöörina kui õpetajana ning viib läbi meesteringe.

Olin ülekaaluline, tervis korrast ära, läbipõlemise äärel... olin täielikult muutunud meheks, keda ma tundagi ei tahtnud!

Tegelikult oli see Igori tollane naine, kes söötis mehele spirituaalset kirjandust ette ja vedas ka esimesele tantra loengule. «Seal käis mul täielik mentaalne plahvatus, et mis mõttes ma pole elu sees sellistest asjadest kuulnud. Alles nüüd saan teada, et on olemas midagi hoopis teistsugust,» meenutab täna 44-aastane Igor uue elu algust.

Igor ja Bella võtavad aega sügavaks naudinguks.
Igor ja Bella võtavad aega sügavaks naudinguks. Foto: Tantrafest

«Ka mina alustasin tantraga 2011. aastal, aga pisult teiselt stardipakult. Tahtsin teada, kuidas vägevamalt seksida. Taustalt olen ehitusinsener ja juhtisin tol ajal majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi ehitus- ja elamuosakonda. Olin kõige kõrgem ehitusvaldkonna ametnik ja mis seal salata, ka pulli meeldis mulle kõvasti teha ja napsugi võtta. Olin just oma lapse emast lahku kolinud, kui ta mulle helistas ja ütles, et kuskil on tulemas mingi väga huvitav tantrat tutvustav õhtu, aga tema ise ei julge minna, mingu siis mina. Mina uurisin, et mis paganama tantra. Tema, et ju see mingi seksi värk on,» naerab mees. «No kui seksivärk, siis ma lähen kindlasti, otsustasin kohe. Hea töökoht ja vägevad peod tähendasid ka palju naisi ja seksikursused tähendasid uusi nippe,» põhjendab Margus.

Margus Sarmet mõistab meeste hirme ja soove, kuna on neid ka ise kogenud. Praegu jagab ta koos elukaaslase Kristiina Sauliga oma teadmisi ja energiat veebis lehekülgedel learn2love.org ja tantratants.ee.
Margus Sarmet mõistab meeste hirme ja soove, kuna on neid ka ise kogenud. Praegu jagab ta koos elukaaslase Kristiina Sauliga oma teadmisi ja energiat veebis lehekülgedel learn2love.org ja tantratants.ee. Foto: RUUDU RAHUMARU

Muutunud suhted ja suhestumine

«Kuna tantras oli vaimsus ühendatud minu lemmiktegevuse seksiga, siis see klappis suurepäraselt. Ega ma alguses teadnud, et annan sõrme tervele uuele elustiilile,» jagab Margus, kes täna nii ettevõtja kui insener, aga ka tantrist, tantraõpetaja ja joog.

Tantra aitab praktiseerijal luua ühendust kõigega, mis on, harjutada hetkesolemise peent kunsti, meditatsioone, tervislikke eluviise, sisemist tööd ning füüsilisi kehatöö vorme, mille eesmärgiks on transformeerida seksuaalenergia üldiseks eluenergiaks.

Oma hingega ühenduse saamine muutis nii meeste sõpruskondi, toitumist, alkoholitarbimist kui suhtumist naistesse ja suhetesse. Mõlemad tõdevad, et tänaseks päevaks kohtab nii kursustel kui suvisel tantrafestivalil ka endisi kolleege ja sõpru, kes vahepeal spirutaalse tee leidnud meestele selja pöörasid.

Margus Sarmet ja Kristiina Saul. Mees kinnitab, et endaga kontakti saamine muutis nii suhteid, toitumist kui alkoholitarbimist. Iseenesest!
Margus Sarmet ja Kristiina Saul. Mees kinnitab, et endaga kontakti saamine muutis nii suhteid, toitumist kui alkoholitarbimist. Iseenesest! Foto: RUUDU RAHUMARU

Valusad kogemused naudinguks

«Tegelikult aitas ühine tantrakursus mind oma tollase kaaslasega ka füüsiliselt väga ebamugavast kohast läbi. Mu partnerile oli seks valulik, olime sellega paar aastat kimpus. Minul oli seksis väga selge eesmärk: kiirelt lõpuni, nö nühkisin lahti. Ja mida valusam tal oli, seda kiiremini ma püüdsin teha, sest ma ei tahtnud talle haiget teha. Aga mida kiiremini ma tegin, seda valusam tal oli,» jagab Margus isiklikku kogemust, mis juba esimesel kursusel lahenduse leidis. «Mentaalse muudatusega, et seksis ei ole eesmärki, saime sellest üle. Ehk siis puust ja punaseks: voodis ei jookse me bussi peale, vaid läheme parki jalutama.»

Kui seksis puudub eesmärk, puudub ka vajadus orgasmi taga ajada. See omakorda pikendab vahekorda ning paneb nautima vahekorra peenekoleisemaid nüansse ega kurna ka meest sagedase ejakuleerimisega füüsiliselt ära. Kuidas, millal ning kui tihti end purskamast hoida, seda õpetavad mehed praegu oma sookaaslastele iga päev.

Küll aga on mõlemad mehed kokku lugudega, kus hoopis naised ei mõista, miks mehed pursata ei soovi. «Naised kardavad, et meestel on midagi viga või naine pole ise piisavalt kütkestav. See pole üldse nii, Küll aga aitab tantra ka naistel teadlikumat seksuaalsust avastada ja koos mehega pealiskaudsetest orgasmidest hoopis sügavamaid naudinguid kogeda. Küsimus on lõdvestumises, pausides, äralõpetamises ja jätkamises,» täpsustavad tantraõpetajad.

Tuli ja vesi sobivad suurepäraselt, lihtsalt austa meeste ja naiste erinevusi.
Tuli ja vesi sobivad suurepäraselt, lihtsalt austa meeste ja naiste erinevusi. Foto: RUUDU RAHUMARU

Naised nagu vesi ja mehed kui tuli

«Seksuaalsuse koha pealt saan välja tuua, et mehed on nagu tuli: tõmbad tikku, tuli läheb heleda leegiga põlema ja… varsti kustub ära. Naiste seksuaalsus on aga vesi. Kui sa teed teekannule tule alla, siis sa ootad: vesi soojeneb, siis ta mulksub, läheb keema ja on veel ka pärast tükk aega kuum. See mäng saab kesta pikalt. Sa saad naise üles soojendada, lasta tal jahtuda ja taas üles soojendada. See on väga tähtis võrdlus, et iga mees saaks mõista, kuidas naise seksuaalsus töötab,» lisab Igor ning soovitab meestel avastada ka naise keha täiesti uutel viisidel. «Naise keha on orgastiline igas kehaosas. Ei ole ainult suguelundid need, mida peaks erutama. Naine on suuteline kogema orgasme igasugustest kehaosadest, kõrvalestadest rinnanibudeni välja. Ta on ülekeha orgastiline olend. Kui sa neid aspekte vahekorra juures arvestada, su armatsemine muutub kardinaalselt,» kinnitab tantrist.

Ei ole ainult suguelundid need, mida peaks erutama. Naine on suuteline kogema orgasme kõrvalestadest rinnanibudeni välja

«Elu ei ole mudugi ainult seksuaalsus, vaid ka argirõõmud ja -mured. Üks tähtsamaid asju, mida tantra on mulle lähisuhete kohta õpetanud, on see, et kõike ei pea kogu aeg ära parandama. Meestel on ikka nii, et kui on mure, siis sellele tuleb kohe lahendus leida. Aga kui mu kaaslasel on parajasti laine pea kohal koos, siis tegelikult ta ei taha lahendust. Ta soovib, et ma hoian talle ruumi ja olen olemas, kuulan ta ära ega lähe närvi, kui ta mu pakutud lahendusest midagi teada ei taha. Kogu aeg ei pea kõike isiklikult võtma,» jagab Margus, et tantra õpetab tegelikult puhast kohaolu ja teise hoidmist läbi mitte millegi tegemise.

Igor ja Bella
Igor ja Bella Foto: Tantrafest

Tänavune Eesti Tantrafestival toimub 4.–7. juulil Laitse graniitvillas ja pakub osaliselele mitukümmet erinevat töötuba, kus tutvuda nii Eesti kui välismaa tantraõpetajatega ning erinevate praktikatega ja kohtuda sadade sarnaseid väärtuseid hindavate inimestega. Tantrafestivali kohta saad pikemalt lugeda siit. Õpi puudutama siin.

Loe veel, et viia oma seksuaalsus ja suhted hoopis uuele tasemele:

Teised ajakirjad

Tagasi üles