NAISTEJUTUD Kuidas olla mees, keda naised imetlevad ja hindavad? (7)

Copy

Miks mõni mees tundub meeldivat kõigile naistele, aga teine mitte kellelegi? Mis mõnel mehel on ja teisel pole? Teeme selgeks asjad, mida naised väärtustavad. Ja enamiku kohtade peal saab mees ise väga palju ära teha, et naiste silmis vastupandamatuks muutuda. 

Mis tunne on olla ilus mees? Ja ka sisemaailma poolest see mees, kellega suhelda soovitakse? Meil on külas Rauno Liitmäe, jurist ja endine sportlane, kes endalegi üllatuseks vastab enamikule neile parameetritele, mida naised meeste juures hindavad. Mis need on? Kuidas neid saada? Kõigest sellest Raunoga täna räägimegi. 

Rauno Liitmäe sõnab, et pole elu sees ise ennast ilusaks meheks pidanud, küll aga tunnistab ta ilma asjatu valehäbita, et on edev ja tähelepanu talle meeldib.
Rauno Liitmäe sõnab, et pole elu sees ise ennast ilusaks meheks pidanud, küll aga tunnistab ta ilma asjatu valehäbita, et on edev ja tähelepanu talle meeldib. Foto: Grete e-pood

Aga vestluse käigus selgub üllatusega, et ka need sisemised asjad, mida Rauno tähtsaks peab, kuuluvad ihaldusväärsete meeste tähtsamate joonte hulka. Mis need on? Ja mida sina saaksid teha, et naiste hulgas edukam olla? See saade annab hulga väärt nõuandeid, mis tõesti ka töötavad.

Saadet saad kasutada spikrina, et oma mehelikku atraktiivsust kasvatada. Või ka peeglina naistele – mida mina hindan, miks ma seda teen ja kas need alateadlikud eelistused vajaksid äkki ülevaatamist? Tule meiega! Sellest osast saad:

  • Sisemised jooned, mida naised meestes hindavad
  • Välised jooned, mida naised vastupandamatuks peavad
  • Mida mees ise saab teha, et tema populaarsus naiste seas kasvaks
  • Kuula kindlasti ära terve saade – vestlus ja lugu on erinevad, need täiendavad teineteist!

Naistejutud on alati olemas! Igal laupäeval kell 11

Kaunist sügishooaja algust, kallid kuulajad! Naistejutud pole puhkusel käinud, meie oleme alati olemas – igal laupäeval, kell 11, digiajakirjad.postimees.ee.

Pakume sulle uusi ideid, arendavaid vaateid ja siiraid sügavaid vestlusi. Kui leidsid enda jaoks midagi kasulikku, siis aita omalt poolt meid ka – jaga saadet. Ava Naistejutud Spotifys ja pane meile tärne. Südamest tänud sulle! 

Rauno Liitmäe on jurist, telenägu ning endine sportlane. Ta on 190 cm pikk ja laiaõlgne, Muhumaalt pärit viiking. Miks just Rauno seda teemat avama kutsusin? Sest Postimehes töötades hakkas peale igat pidu korduma üks huvitav muster. Pärast sündmust tuli üks või teine noorem naiskolleeg pihtima, et kohtas üht erilist meest, kes talle tohutult muljet avaldas, nii oma välimuse, sära kui avatud loomuga. Ja vestluses selgus – see mees oli Rauno. Selge märk, et midagi temas on, mis naistele mõjub. Aga mis see on? Seda oleks kasulik teada nii meestel kui naistel. Harutame teema täiesti ausalt ja otsekoheselt lahti.

Kristinka ja Rauno Liitmäe.
Kristinka ja Rauno Liitmäe. Foto: Postimees

«Pean tunnistama, et viimastel aastatel olen natukene tõesti täheldanud seda, et on vastaspoolelt rohkem huvi,» ütleb mees ootamatult tagasihoidlikult. «Eks see on meeste puhul seotud enesekindlusega. Järelikult olen selle leidnud alles viimastel aastatel. Ega ma lapsepõlves kindlasti ei pidanud end ilusaks ja meie peres ei toodud ka välimust liiga palju esile. Ja see ei peakski olema kellegi puhul esikohal!»

Raunol on kaks venda – ka nemad on pikad, blondid, nägusad ja sportlikud. Samuti isa ja vanaisa. Kui ümber on terve armee atraktiivseid mehi, ei tundu see midagi erilist olevat, aega jääb keskenduda sisemistele väärtustele. «Ma näen, et see on väga positiivne, kui sa ei pea noorest saati välimust kõige tähtsamaks ja ei saa selle tõttu mingisuguseid komplimente või ka teeneid. See kehtib universaalselt nii naiste kui meeste puhul. Kes liialt keskenduvad välimusele, neis paratamatult sisemine areng ja soojus kannatab,» usub mees.

Rauno Liitmäe leiab, et äratõusmiseks pole kellelgi põhjus, olgu tal nii palju raha, andeid või välimust kui tahes.
Rauno Liitmäe leiab, et äratõusmiseks pole kellelgi põhjus, olgu tal nii palju raha, andeid või välimust kui tahes. Foto: Grete e-pood

Ja tõesti, kõige ärritavam joon mistahes inimeste juures, kes on midagi justkui tavalisest rohkem saanud – olgu see kena välimus, raha, staatus või anded – on selle pinnalt ülbeks muutumine. Kui see inimene hakkab uskuma, et ta väärib erikohtlemist ja võib teiste vastu olla halb, isekas ja üleolev lihtsalt seetõttu, et ta on ilus. Talle antakse kõik andeks. Oo, ei, see pole iialgi nii! «Ei tohiks sinna jõuda. See on äratõusmine teiste sõnadega,» on Rauno siinkohal konkreetne. «Ma tahaksin uskuda, et olen ise sellest suuremalt jaolt pääsenud.»

Rauno on ise saanud Muhu-maailmast kaasa suurepärased geenid, kuid ringi vaadates märkab ta head ka teistes. «Ei taha kuidagi eestlasi kritiseerida,» ütleb ta. «Minu meelest on Eestis laias pildis ikka väga ilusad inimesed. Mujal maailmas reisides märkad seda veelgi rohkem.

Avatusest algab ka kõik

Mis muudab inimese, olgu tegu mehe või naisega, atraktiivseks? Rauno toob välja enda jaoks olulisima: siirus ja avatus. «Paljudel inimestel on ikkagi kaitsemüür ees, kui nad suhtlevad,» teab ta. «See on võib-olla prestiiži või mingi kuvandi hoidmiseks. Sellist asja olen enda puhul püüdnud vältida ja väga hindan, kui teised inimesed mu kõrval suudavad sellest üle olla ja päriselt kontakti luua.» Fassaadi taha peitumine võib tunduda turvaline. Kuid siirus ja avatus ongi austust ja imetlust väärt omadused, sest need toetuvad kahele väärtuslikule joonele – iseenda tundmine ja eneseusk. «Asi taandub ju sellele, mille jaoks me siin ilmas elame, mis meie eesmärgid on? Kui tahad ainult karjääriredelil tõusta, on loomulikult lihtsam olla suletud. Siis ei saa keegi infot ja avatust sinu vastu ära kasutada.» Rauno Liitmäe leiab aga, et siirad ja tugevad inimsuhted ja terviklik eneseareng on palju suuremad väärtused elus. «Oluline on ka valida inimesi, keda sa usaldad ja kellega saad avatud ja ehe olla.»

Rauno Liitmäe kohta kinnitavad sõbrad ja kolleegid – ta tõepoolest on avatud ja siiras!
Rauno Liitmäe kohta kinnitavad sõbrad ja kolleegid – ta tõepoolest on avatud ja siiras! Foto: Erakogu

Mis veel on olulised jooned mehe juures? «Mitte võtta elu liiga tõsiselt,» ütleb Rauno suure sooja naeratusega. «Ehk siis eluterve huumor ja väikene «puude allapanek» on väga tervislik. Inimesed, kes suhtuvad ellu liiga tõsiselt ja ei leia igas päevas killukest huumorit, siis niimoodi ka väga kaugele ei purjeta. Ma olen ise üsna julge huumoriga, olen kuulnud ka, et see ei ole isegi väga eestlaslik. Ütleme, et see tuleb Muhumaalt.»

Foto: Laura Oks

Teisalt ei saa kellelegi keelata iseennast ja elu ülimalt tõsiselt võtta – ei saa salata, et teiste jaoks on nad väga naljakad ning need «tõsised inimesed» annavad endalegi teadmata rikkalikult tänuväärset materjali igasugu sketšide ja anekdootide tarvis. Nii et tänud neilegi. Kuid kui soovid hea välja näha, tasub ikkagi pilk elu helgema poole suunas pöörata – ülim tõsidus vajutab väga kiirelt näkku raskemeelsuse kortsud. Need inimesed, nii naised kui mehed, näevad välja enneaegu vanad ning sõltumata sellest, kui kaunid näojooned on keegi looduse poolt saanud – kui oled kurja ja raske näoga, siis see ilu ei paista välja. Ja see töötab ka vastupidi – kui inimese näo parameetrid pole sugugi ideaalsed, aga ta on heas tujus ning särab, mõjub ta atraktiivsena.

Kes halvustavad teistes edevust, need...

«Ma ei ole kunagi ise pidanud ennast ilusaks meheks,» lisab Rauno. «Küll aga ma tunnistan, et olen edev inimene. Ma absoluutselt ei salga seda ja naudin teatud areenitunnetust. Need on kaks erinevat asja.» Edevus pole patt. Kuid ei saa salata – meestele heidetakse seda siiski sageli ette. Ega muud ei aitagi, kui ennast ise vastu võtta ja aktsepteerida kõigi nende joontega, mis loomulikuna olemas. Milleks endaga võidelda või ise end maha suruda? «Ega ma olengi elu jooksul õppinud seda omaks võtma ja mitte kuidagi pahaks panema endale. Ole see, kes sa oled. Viimased viis aastat olen endaga üsna hästi koos elanud ja ei tee endale selle pärast liiga.»

Rauno Liitmäe usub, et kui kellegi teise enesekindlus närvidele käib aitab hoopis iseenda enesekindlusega tegelemine. Teisi takistada ei saa.
Rauno Liitmäe usub, et kui kellegi teise enesekindlus närvidele käib aitab hoopis iseenda enesekindlusega tegelemine. Teisi takistada ei saa. Foto: Grete e-pood

Paraku ühiskond päris sama heas kohas täna veel pole – leidub nii meeste kui naiste hulgas neid, kes kellegi teise edevust või tähelepanu nautimist halvustavad. Kuid enne, kui selle peale haavud, tasub korraks vaadata, kes need halvustajad on. Kui tegu on sama soo esindajatega, siis on need inimesed, kes seda tähelepanu ise tegelikult väga sooviksid, aga mingil põhjusel endale ei luba. Nende kasvatuse järgi on see keelatud. Nad ei julge isegi üritada, sest kardavad, et neid tõugatakse ära. Nii on kõige all tõrjumishirm. Ja vastassoo hulgas käivad kellegi sära, silmapaistvus ja edevus närvidele neile, kes usuvad – mina ise kunagi selle laheda mehe või naise tähelepanu ei saa! «Ehk siis enesekindluse puudumine,» mõistab Rauno. Aga mõtle – kas nende inimeste hinnang ja negatiivsus omab sinu elus mingit kaalu? Eriti mitte. Las nad olla oma negatiivsusega ja piirata ennast isekeskis, kui neile see rõõmu valmistab. Sina ei pea end kellegi teise komplekside ja hirmude tõttu väiksemaks voltima ega oma sära kinni keerama.

Rauno annab hea soovituse: «Proovi sellist asja, et sa elad nii vabalt kui vähegi saad! Ära tee ise endale mitte mingisuguseid piiranguid, ürita kõike saavutada, mida vähegi ihkad, suhtle just nii vabalt, kui tahad, tee, mida tahad, käi, kus sa tahad. Proovi seda kasvõi mõni päev! Ja kui see elu ei paku midagi, siis saad alati minna vana, piiratuma elu juurde tagasi.» Enamasti aga märkame – vabaduses elada on väga kerge ja hea. Ning enamik meist on südametunnistuse ja intuitsiooni poolt väga hästi juhitud, nii et me oskame teistega arvestada. Enamikku reegleid ja keelde me üldse ei vaja! Usu, enamik meist ei lähe kohe sarimõrvama ja poode röövima ka siis, kui see keelatud ei oleks. Me lihtsalt julgeme rohkem naerda, rohkem särada, rohkem olla need, kes päriselt oleme. «Eks me ise hoiame ennast mingites piirides väga tihti,» teab Rauno Liitmäe.

Rauno jaoks olulised väärtused

  • Siirus ja avatus
  • Huumorimeel
  • Usaldus
  • Kohalolek
  • Intelligentsus
  • Ambitsioonikus

Rauno Liitmäe on veendunud, et inimese sisemised omadused on alati tähtsamad kui välised.

Usaldus on alus

«Usaldus,» toob Rauno Liitmäe välja enda jaoks olulise asja. «Usaldus on väga seotud kommunikatsiooniga. Näiteks armukadedus on paratamatult suhetes väga tihti üks suur takistus. Kaaslane suhtleb näiteks hea välimusega vastassoost isikuga. Ma olen sellega kokku puutunud. Ainuke viis sellest ülesaamiseks on selgitada tausta – kust sa tead seda inimest ja et mitte millegi pärast muretseda pole vaja.» Selgituste abil usaldus kasvab ja armukadedus annab järele.

Rauno on tabanud veel ühe joone, mis usalduse kasvatamise kaasa aitab – ära mõtle üle, vaid mine ja räägi ära. Ta tunnistab, et kaldub ka ise ülemõtlejate hulka. «Aga õnneks ma olen väga kärsitu inimene, parem ütlen ära. Palju oleneb ka sellest, kuidas öelda – pöördu siiralt, avatult ja tee kohe selgeks, et sa ei ründa kedagi.»

Usalduse juure kuulub ka usaldusväärsus – kõige rohkem austust väärib mees, kes ütleb ja peab oma sõna. «Väga palju pööran tähelepanu, et teod ja sõnad läheksid kokku.» Sõnapidamisel tasub enne millegi lubamist esmalt olla aus iseenda vastu. Ja tihti meilt ka meelitatakse välja jah-sõnu, mis seda tegelikult pole. «If it’s not a fuck yeah, then it’s a no,» usub Rauno (Kui vastus pole täiega jaa, siis on see tegelikult ei – K. H.) «See on minu enda jaoks ka välja kujunenud põhimõte.» Sellist vastust, nagu «võib-olla» tegelikult ei ole, ka see on ei. Ja ei-sid on palju, kõik mokaotsast poetatud jah-id on tegelikult ei-d.

«Üks oluline märksõna veel on kohalolek,» lisab Rauno Liitmäe. «Ma tunnetasin seda sportlasena USAs õppides. Ameeriklaste puhul on soe tervitus ja lühike viisakusavaldus väga tavalised. Aga sa märkad, kuidas lause või kahe pärast ta juba vaatab ruumis ringi järgmist vestlust otsides. Nad ei ole kohal. Eestlased on väga erinevad – nad on pigem tagasihoidlikud ja ei otsi võõraga kontakti, aga kui sa eeslastega juba kontakti saad ja usalduse saavutad, siis siiramat inimest on raske leida. Ta on väga kohal.» See on meile, kaasmaalastele väga suur tunnustus. Rauno usub, et siiras soov olla kohal on suurim väärtus. «Ja vanemaks saades muutub see kuidagi selgemaks. EI ole tähtis seltskonna kvantiteet, vaid kvaliteet. Olen aru saanud, kuivõrd enam ma naudin sügavaid vestlusi ühe-kahe inimesega, kus me saame üksipulgi mingid teemad lahti võtta täielikus usalduses. See pakub nii palju enam, kui kuskil suures seltskonnas särada.»

«Miskipärast enda pealt olen eeldanud, et kõik inimesed soovivad elus kusagile jõuda, aga see alati ei ole nii,» imestab Rauno.
«Miskipärast enda pealt olen eeldanud, et kõik inimesed soovivad elus kusagile jõuda, aga see alati ei ole nii,» imestab Rauno. Foto: Grete e-pood

Rauno tunnistab, et usalduslik vestlus loob emotsionaalset väärtust, aga aitab ka elus targemaks saada. Tema jaoks on kaalukad märksõnad mehe juures veel intelligentsus, soov areneda ja ambitsioon. Ta tunnistab, et kohati imetleb ja isegi kadestab ta inimesi, kelles see soov pidevalt edasi pürgida sama tugevalt ei pulbitse nagu temas eneses. Aga tema peab pidevalt edasi liikuma, uusi väljakutseid vastu võtma ja saavutama, teisiti ta ei saa. «Miskipärast enda pealt olen eeldanud, et kõik inimesed soovivad elus kusagile jõuda, aga see alati ei ole nii. See on kahe otsaga asi. Väga paljud on rahul sellega, kus nad on. Minul on meeletu soov kusagile jõuda ja ma ei tea, kas ma jõuangi sinna, et olla enda asjadega päriselt rahul.» Rauno leiab ka, et suhe peab olema mehe elus tähtsal kohal, aga kui kogu tema elu vaid selle ümber keerlebki, on tasakaalutus ja rahulolematus kerged tekkima. «Kui teine suhtepool on absoluutne prioriteet ja millelegi muule on juba raske keskenduda elus, siis varem või hiljem see asi niimoodi ei tööta. See on natuke toksiline. Hea suhe iseendaga on ikkagi ka terve suhte alus.»

Rauno Liitmäe sõprade ja semudega
Rauno Liitmäe sõprade ja semudega Foto: Erakogu

Isiksuseomadused, mis muudavad mehed vastupandamatuks

Füüsilised omadused loovad esmamulje, kuid isikuomadused otsustavad, kas mees mõjub sümpaatsena või mitte. Siin on mõned kõige atraktiivsemad isiksuseomadused, mida naised on välja toonud:

Enesekindlus: eneseusk ja emotsionaalne intelligentsus. Loomulik juht, kes teab, mida ta tahab.

Huumor: oskus teisi naerma ajada, omada teravat mõistust ja osata enda üle nalja heita.

Lahkus: lahke mees on empaatiline, suuremeelne, toetav.

Intelligentsus: arukus, probleemide lahendamise oskus, suhtlemisoskus.

Ambitsioonikus: mees on oma tegemiste vastu sügavalt kirglik ning väljakutsetest ülesaamisel sihikindel ja järjekindel.

Allikas: Regain.us

Avatus ja sõbralikkus läks kolleegidele korda – Rauno Liitmäe valisid meeskonnakaaslased Postimehe aasta kolleegiks.
Avatus ja sõbralikkus läks kolleegidele korda – Rauno Liitmäe valisid meeskonnakaaslased Postimehe aasta kolleegiks. Foto: Postimees

Enda osa heas välimuses

Kuidas olla ilus mees? Fakt on see, välistes omadustes kõike me muuta ei saa. Näiteks kasv ja mitmed füüsilised parameetrid sünnivad kaasa ja sellega tuleb lihtsalt leppida. Kuid siiski väga palju sõltub endast ka – kuivõrd sa oma looduslikku kapitali ise väärtustad ja välja panna oskad. Keha on päris aus – osa sõltub geenidest, aga laias laastus kehtib siiski põhimõte: mida teed, seda saad. Igaüks saab endale treenitud, liikuva ja tugeva keha, kui sellega tegeleb. Eeskätt väärtustavad naised laiu õlgu, aga ka üleüldist head vormi ja see ei tähenda sugugi ekstreemset jõusaalibõkki, vaid lihtsalt tervet, tugevat, liikuvat meest. Heal vormil on naiste silmis palju erinevaid vorme. Kust sai Rauno oma füüsise? «See tuleb kümnevõistlusest,» sõnab ta. «Kuna trenni on väga regulaarselt noorest peale tehtud. Ja see elustiil ka – ma pole kunagi end pidanud trenni tegema tõukama, ma naudin seda. Peale tõsisema spordi lõppu on varasemad tihedamad treeningud langenud nii kolmele korrale nädalas ja annan ka trenne. Ja kui liigun vähem, siis tunnen kohe rahutust. Treening on parim stressimaandaja. Keha osas on võrdlemisi raske endale valetada – kui sa teatud töömahu sisse paned, siis saad ka tulemused tagasi.» Tõsi, kehalised eeldused on erinevad, aga ka atraktiivsed kehad võivad vabalt olla erinevad. Liikuva inimesega käib kaasa parem tervis ja just see on ligitõmbav.

Rauno Liitmäe sportlikkus jääb silma.
Rauno Liitmäe sportlikkus jääb silma. Foto: MTÜ Firsmasport

Välised omadused, mis muudavad mehed vastupandamatuks

Näoomadused: Näo sümmeetria. Penn State'i uuringud näitavad, et sümmeetrilise näoga mehi peetakse atraktiivsemaks.

Eriti meeldivad naistele tugev lõuajoon ja silmapaistvad põsesarnad, sirge nina, helesinised silmad, tugevad selgepiirilised kulmud.

Kehaomadused: Pikkus! Pikemaid mehi peetakse sageli domineerivamaks, tugevamaks ja enesekindlamaks.

Lihaseline kehaehitus: Näitab endast hoolimist, füüsilist jõudu ja tervist.

Hoolitsetus ja stiil: Mehed, kes hoolitsevad oma füüsilise välimuse eest, hoolivad endast. Kuigi mõned inimesed võivad eelistada karmi välimust, võivad teised olla tõmmatud meeste poole, kellel on lihvitud stiil.

Arvesta, et maitsed on erinevad! Füüsilised omadused, mis meeldivad ühele, ei pruugi meeldida teisele, ilu on subjektiivne. Isegi kui ühe inimese füüsilised omadused võivad tunduda ideaalsed, võivad teisele inimesele need tunduda täiesti ebaatraktiivsed.

Allikas: Regain.us

Sümmeetriline nägu

Mida naised imetlevad – tugev selge lõuajoon, silmapaistvad põsesarnad, sirge nina, helesinised silmad. See kirjeldus vastab täpselt Raunole. Kuid stopp – mees võib sündida parimate näoparameetritega, kuid mõjuda ikkagi eemaletõukavana, kui ta enda eest ei hoolitse. Naiste ootused pole kuigi kõrged. Eelkõige peab mehel olema hügieeniga hästi ning ta peab teadma, mida teha oma juuste ja habemega. Juuste puudumine on sealjuures mõnede naiste silmis hoopiski pluss ja kindlasti mõjub see hot'imalt kui hoolitsemata suvalised karvad ümber näo.

Raunol oli vedamine sündida perekonda, kus kõik mehed üle põlvkondade hoolitsevad enese eest. «Minu vanaisa elas iga hommik, terve oma elu, habet hooldades. Mina olen kindlasti ka mees, kes pigem hoolitseb enda eest, aga siin tooksin välja ühe negatiivse aspekti,» lisab ta. «Need, kes mind ei tunne, arvavad hoolitsetud välimuse tõttu, et tegu on väga kõva naistemehega. See on vahel tüüpkuvand, mis kaasneb.» Leidub nii naisi kui mehi, kel on raske uskuda, et hoolitsetud pakendis võib end esitleda täiesti tavaline, tore, usaldusväärne mees. Ja tihtipeale need, kes oma välimusega ise rahul pole, lasevad endale närvidele käia sellel, kui keegi enda välimusele tähelepanu pöörab. Kuid siin tasub teadvustada – viisakas ja hoolitsetud välimus kannab tegelikult vaid kahte sõnumit: see inimene austab iseennast. Ja kui ta on hoolitsetud sinuga kohtuma tulles, siis ta austab ka sind. See kohtumine on talle oluline. Esindades ettevõtet või institutsiooni, aitavad need sõnumid edule uskumatult tõhusalt kaasa.

Rauno Liitmäe on endine sportlane, ta tegeles aktiivselt kümnevõistlusega.
Rauno Liitmäe on endine sportlane, ta tegeles aktiivselt kümnevõistlusega. Foto: Rauno Liitmäe erakogu

Atraktiivsust kasvatav salarelv

Kogu selle loetelu lõpus on üks omadus, mille iga mees saab endale sekundiga võtta ning teiste kõrval kohe enesele eelised tekitada – see on hea rüht. Lihtsalt siruta ennast välja ja sind on kohe palju rohkem kui siis, kui sa veel kössis olid. «Ei ole sellele teadlikult rõhku pööranud, aga arvan, et see käib käsikäes trenni tegemisega. Kui seal on asjad paigas, siis päris käest ära see rüht minna ei saa.» Reaalsus on täna selline, et hea rüht on muutunud haruldaseks omaduseks, aga selle ligitõmbav mõju ei muutu mitte kunagi. «Ja ei ole ainult välimus see, mille kallal saab tööd teha,» lisab Rauno Liitmäe julgustavalt. «Sisemuse poole pealt on ka kindlasti väga lihtne mõjuda usaldusväärsemalt, enesekindlamalt ja siiramalt.» Piisab, kui väärtusi teadvustada ja endaga tööd teha. Kui maailm ikkagi peegeldab sulle tagasi, et sa mingil põhjusel ei mõju atraktiivsena, siis pole mõtet selles kedagi teist süüdistada. Vaata rahulikult peeglisse ja tee endaga tööd – tõenäoliselt sul ongi mõni arengukoht olemas.

Rauno Liitmäe sõprade ja kolleegidega. Selja saab sirgu lüüa iga mees ja mõjuda hetkega enesekindlama ning atraktiivsemana. Nii lihtne, aga töötab!
Rauno Liitmäe sõprade ja kolleegidega. Selja saab sirgu lüüa iga mees ja mõjuda hetkega enesekindlama ning atraktiivsemana. Nii lihtne, aga töötab! Foto: Erakogu

Sulle meeldis? Kõik «Naistejuttude» 365 osa leiad siit!

Kõik «Naistejuttude» saated ja põnevad pikad lood leiad nüüd Postimehe DIGIAJAKIRJADEST. Ühine meiega Facebookis, Instagramis ja Spotifys ning igal laupäeval kell 11 portaalis Postimees Naine.

Hakkas huvitama? Heidi Hanso kirjutatud südamlikud lood nii suhetest kui loomadest leiad siit. Tantrafestivali 2025 kohta saad lähemalt lugeda siit. Tahad oma suhte partneriga muuta armastavamaks, teadlikumaks ja andestavamaks? Õpi puudutama siin, õpi armastama siin. Lähtu õpetajate tarkusest: kõige tähtsam pole tehnika, vaid armastav tähelepanu ning kohalolu. Kui sa oma kallimat armastavalt puudutad, siis ei saa sa mitte midagi valesti teha! 

Kuidas saada atraktiivseks meheks?

Oma keha ja vaimu eest hoolitsemine on sageli atraktiivsemaks muutumise oluline osa. Tasakaalustatud toitumine, regulaarne treening, piisav uni ja stressiga toimetulemine on kõik hea füüsilise ja vaimse tervise säilitamise olulised osad. Tegele sellega – oled ise õnnelikum ja potentsiaalsete partnerite jaoks atraktiivsem.

Emotsionaalse intelligentsuse arendamine. Suhtlusoskuste arendamine toimub suheldes! Need sidemed võivad aidata arendada atraktiivseid omadusi, nagu lahkus, intelligentsus ja emotsionaalne intelligentsus – mis võivad potentsiaalseid partnereid sinu poole tõmmata.

Enesehoole harjumuseks muutmine. See on atraktiivsuse suurendamise põhikomponent. Kui võtad enda jaoks aega, pane tähele oma mõtteid ja muutud positiivsemaks, tasakaalukamaks ja ligitõmbavamaks. 

Enesekindluse kasvatamine. Pole vaja olla ennast täis, piisab enese vastuvõtmisest sellena, kes päriselt oled! Enesekindel inimene tunneb end oma kehas mugavalt. Su atraktiivsus kasvab, kuna sinuga on turvaline, oled rahul sellena, kes oled. Arenda eneseusku positiivse sisekõne, mõttemustrite muutmise ja enesearengupraktikatega.

Teised ajakirjad

Tagasi üles