NAISTEJUTUD Just see on põhjus, miks suur osa naisi on paksud, vaesed ja ilma meheta (3)

Copy

Miks nii paljud naised annavad endast kõik, aga on ikka üksi? Miks nad rabavad päevast päeva, aga raha ikka pole? Sest nad teevad valesti üht olulist asja – teevad liiga palju!

«Naine on kõige edukam lõõgastudes,» kinnitab kaunis kirjanik Triin Katariina Tammert. «Mina olen palju õnnelikum kui teen palju vähem. Ja mu mehed on siis ka siis kõige õnnelikumad olnud!»

Triin Katariina Tammert on omamoodi elunautimise etalon – see naine seda tõesti oskab! Ja neid, kellel rügamise programm kõvasti sees, ajab tema hedonistlik eluvaade kohati ka närvi – miks temal on nii kerge ja tore? Ilusate naiste eelis? Päris nii see siiski pole – kogu maagia sellest, kuidas ka lihtsamalt elamine täiesti võimalik ja igaühele kättesaadav on, harutame me koos Triinuga lahti.  «Mina oskan elu nautida. Mu temperament on võib-olla ka keskmisest tulisem,» ütleb naine. «Naine võidab lõõgastudes – seal on sügav filosoofia taga: naisenergia on olemine ja meesenergia on tegutsemine.» Sel ajal aga teeb tema, kaunis naine, üksnes meeldivaid asju. Ja mitte kunagi pingutuseni. Triin ise elab täpselt selle tõdemuse kohaselt ja asjad õnnestuvad. Kuidas nii saab?

Triin Katariina Tammert oma pulmapäeval
Triin Katariina Tammert oma pulmapäeval Foto: Meisi Volt

Selles loos saad teada:

  • kuidas olla naine, kel on piisavalt raha, kaunis keha ja külluses armastus, aga ta ise ei pea selle nimel üldse pingutama;
  • kus see konks on, miks ühe elu on nauding ja teise elu kannatuste rada;
  • miks naistel pole kasulik rassida;
  • kuidas teha nii, et mees teeb kõik ära ja on pealegi õnnelik;
  • mida kadedusega pihta hakata;
  • kuidas alla neelatud tunded paksuks teevad;
  • mismoodi stressivabalt renoveerida;
  • mismoodi manifesteerida;
  • milline on Triini unistuste elu;
  • kuidas elada iseenda jaoks unistuste elu.
  • Kuula kindlasti ära terve saade – vestlus ja lugu on erinevad, need täiendavad teineteist!

Mine külla Triin Katariina koju!

Objektiivsed arvud ei takista õnnelik olemist

Triin Katariina kinnitab, et teeb ainult meeldivaid asju. Ja neidki ainult natukene. Enamuse ajast naudib elu. Nii mõnigi materiaalsem tüüp küsiks selle peale imestunult – see majandab ennast ära? «Kui objektiivselt arve vaatata, siis kirjanikutöö kindlasti mitte. Kirjutad neli aastat raamatut ja saad ühe enam-vähem korraliku kuupalga.» Kuid ometi on ta elegantse kergusega hakkama saanud – elu Võrus on soodsam, lisanduvad näiteks renditulud endale kuuluvalt kinnisvaralt. Triin on teinud nutikaid kinnisvaratehinguid. Aeg-ajalt tuleb laenutushüvitis raamatukogudest. Vahel tuleb vabakutselisi töid. Triin kinnitab – ta usaldab oma intuitsiooni ja teeb, mida armastab. «Selle kohta öeldakse ka hea õnn, aga see siis äkki saadabki sind.»

Aga mida arvab keskmine kõrvalseisja? Kui kaunis naine ei pinguta ja naudib elu, siis kusagil on rikas mees, kes selle kõik kinni maksab.

Triin Katariina Tammert ja Kristinka Postimehe rõdul.
Triin Katariina Tammert ja Kristinka Postimehe rõdul. Foto: Kristina Herodes

«Jaa, ma olen väga palju seda kohanud ja kunagi see ärritas mind,» vastab Triin. «Aga täna see ajab mind rohkem naerma. Jaa, loomulikult mind on aidatud ja mind on toetatud ja mul ongi väga hea mees, kes on sellist poputavat ja kätel kandvat laadi. Aga küsi ja sulle antakse – see toimib ikkagi elus sageli.»

Samas ta täpsustab, et naiste reise tema mees küll kinni ei maksa. «Mu mees on selline, kes hea meelega ei laseks mind kuskile, ta ikkagi ei ole nõus maksma selle eest, et ma kuhugi minema lähen. Need asjad ma kõik maksin ise.»

Ta on kokku puutunud ka kommentaaridega: kirjanikupreili elab kuldses puuris. «Ei, ma olen üsna isepäine. Mind puuri naljalt ei saa panna. Tegelikult ma elan hoopis kuldsel pjedestaalil! Tõesti, mind toetatakse, aga samal ajal ma olen vaba igal hetkel tiibu sirutama ja lendama soovitud suunas.»

Triin tunnistab, et ka naiste suhtumine on väga erinev sellesse, mida neile antakse ja kas see on väärt rahul olemist. «Inimestel on nii erinevad mured,» jutustab ta. «Mulle siin mõni aeg tagasi üks väga kaunis naine rääkis ühel peol kuidas tema ei ole kunagi tööl käinud. Talle mees kandist 250 000 eurot ja kas ta siis nüüd mõtleb, et sellest peaks piisama?!» Triinule jäi see põgus vestlus meelde – paar oli lahku läinud, naisele anti raha oma elamise soetamiseks ning naine oli püha viha täis – misasja? Kes siis selle kulusid maksma peaks? Niimoodi ei saa! «Ta oli suhteliselt rahulolematu. Ja see oli küll see hetk kus mina kuulasin ja mõtlesin – oi, oleks mul sinu mured. Keegi lihtsalt andis mulle 250 000 ja ma pean nüüd sellega hakkama saama. Kohutav ebaõiglus!»

On inimesi, kellele miski pole piisavalt hea. Neid leidub nii meeste kui naiste hulgas. Kui me ei teadvusta, et meis endas puudub tänulikkus, toimub varem või hiljem ka muutus õigluse suunal – sa jääd sellest ilma, mida väärtustada ja mille eest tänulik olla ei oska. Naised harjuvad oma heade meestega ning kohtlevad neid tänamatult. Sama teevad mehes naistega – kui vallutamisfaas on läbi saanud, siis koheldakse kaasat jalamatina. «Ja see on väga palju naise otsustada, kas ta laseb ennast kohelda nii, kas ta lepib sellega või ta leiab oma sisemise jumalanna üles ja lendab minema.» Triin on veendunud, et vastutus oma enda elu ja õnne eest on ja jääb ikkagi inimese enese kanda.

Triin Katariina Tammert ja Kristinka Postimehe rõdul. Avaldame paksukstegija, millest tavaliselt ei räägita ja viisi, kuidas sale olemine pole mingi pingutus.
Triin Katariina Tammert ja Kristinka Postimehe rõdul. Avaldame paksukstegija, millest tavaliselt ei räägita ja viisi, kuidas sale olemine pole mingi pingutus. Foto: Kristina Herodes

Paksukstegija, mida ei teata

Triin Katariina puhul ütleb nii mõnigi salamisi: mis temal viga naiserengias hõljuda, ise kaunis ja sale, aga kuidas teised naised saavad? Triin tunnistab, et on tegelikult elus nii mõnigi kord soovinud hoopis vastupidist. «Et oleks mul ka natuke rohkem liha luudel,» naerab ta. «Aga seal Võrus hea elu peal olen ma saanud täiesti normaalkaalu.» Vestluse käigus jõuame aga tõdemuseni, et meid muudavad raskeks me emotsioonid, mille me alla neelame, sest ei julge neid väljendad. Mis me nendega teeme? Neelame alla ja kanname edaspidi kaasas. Pahameel, solvumine, rahulolematus, viha – kõik see võib muuta meid õnnetumaks ja meie suhted keerukamaks, aga väljenduda ka kilodes. 

Kui oma tundeid ja vajadusi mitte alla neelata, vaid ausalt väljendada, võib endalegi üllatuseks märgata, et ühes sisepingega kaovad ka tervist kahjustavad kilod.

«Üks suur tarkus on see: kuula neid õpetajaid, kelle elu sulle meeldib,» soovitab Triin. «Minul on ka elu jooksul erinevatel inimestel olnud öelda üht ja teist minu suhtevalikute kohta. Ja ühel hetkel vaatasin nende inimeste endi suhteid. Ja kui tegemist on kibestunud vanatüdrukuga, kes leiabki, et see on hirmus lugu, et mina olen nii kirglik ja kergemeelne...» Kui sa ei taha samasugust elu endale, siis miks peaks kaalu omama selle inimese arvamus? «Me muutume nende inimeste sarnaseks, kelle nõuandeid me kuulame ja kelle õpetusi me järgime. On väga palju edukaid inimesi, kes muudkui rahmeldavad – siis tema ei ole minu guru. Sest mina eelistan elu, mida oleks aega ka nautida.»

Triin Katariina Tammert pulmapäeval. Selle kätelkandva mehega jõuti abiellumise, lahutuseni ja edasise rõõmsa, kirgliku suhteni peale lahtust.
Triin Katariina Tammert pulmapäeval. Selle kätelkandva mehega jõuti abiellumise, lahutuseni ja edasise rõõmsa, kirgliku suhteni peale lahtust. Foto: Meisi Volt

Naiselik remont ilma stressita

Enamik inimesi teab, et remont on hirmus stressiallikas ja metsik raharöövel. Triin aga väidab, et pole üldse vaja hambad risti vaeva näha. Tema nautis elu ja tsillis, aga sai oma isikliku maja Võrus ikkagi valmis. Kuid oli ka hämmastavaid hetki. «Lõuna-Eestis, mis on ikkagi veidike šovinistlik, oli naljakas, et ehitusmehed tulevad hoovi peale ja siis mingi naine tuleb ja ütleb, kuidas tuleb teha... See tekitas ikkagi väga sellist hämmingut.» Alguses üritas Triin toore jõuga läbi murda, aga märkas peagi – sellisena ei meeldi ta endale naisena ja ei meeldi sama palju ka oma mehele. «Kui hakkasin ise hullult pingutama ja sahmima, siis asjad ei sujunud. Ja isiklikud suhted läksid lappama.» Nii otsustas naine, et sel moel asjad ei toimi. Ta lahendas olukorra teisiti: sõitis ise Viljandisse folkima ja samal ajal organiseeris mees kohale Võru parima torumehe ja lahendas kõik probleemid ise ära. «Mina folkisin Viljandis ja tolle nädalavahetusega said asjad tehtud, mille nimel olin ise tükk aega saltosid visanud. Siis ma mõtlesin – võib-olla ma peaksingi ise olema lõõgastunud, rõõmus ja rahul ja asjad juhtuvad.»

Mees võib sealjuures mõelda, et sina siin lõõgastud, aga keegi peab selle töö ju kõik ära tegema! Seepeale sõnab naine: «Üks tõeliselt mehelik mees ongi just väga õnnelik, kui saab ringi rahmeldada, vallutada, möllata ja mammuteid küttida ja siis need koju tuua. Ja mina olen kõige õnnelikum siis, kui ma teen seda, mida ma kõige rohkem armastan ja naudin. See on see ideaal.»

Kõigest sellest kirjutas naine raamatus «Kaneelimaja ja paradiisiaed». Seal on romantikat kindlasti rohkem kui renoveerimist, aga suhete seksikasse kastmesse on serveeritud ka üks ilus ja eriline maja lugu. 

Hea päeva retsept

Kuidas luua endale unistuste elu? Esmalt on vaja aru saada, milline elu sulle tõesti väga meeldiks, muidu on ka elu segaduses ja ei oska seda sulle pakkuda. Triin Katariin tunnistab, et mõtles selle esmalt läbi, pani kirja ja elabki täna vägagi sarnast elu oma unistustele. Kaunist naine armastab aeglasi hommikuid, kus saab kaua magada, pikalt kohvi juua. Aga ka midagi kasulikku teha: kirjutada. «Kui ma hommikul olen ka jupi järgmist raamatut kirjutanud, siis see kuidagi annab hea alguse päevale. Kui ma seda ei tee, siis ma olen palju piredam.» Samas kirjutab ta väga vähe – vahepeal vaid kümme minutit. Ja ongi tunne loodud, et midagi kasulikku on juba tehtud. Edasi mõnus kulgemine, suhtlemine, nädalalõpul pidu. Ei mingit tavalist rügamist!

Teha või mitte teha?

Elu pakub meile palju võimalusi, aga kõik need ei tee meid õnnelikuks. Triin Katariina Tammert pakub targemate valikute tegemiseks retsepti, mida ta ise kasutab juba ligi 20 aastat. Iga uue ahvatluse või võimaluse juures küsi endalt:

1. Kujutle, et sul on juba piiramatul hulgal miljoneid pangaarvel – kas sa siis teekisd seda? See nullib ära kõik, mida teed vaid raha pärast.

2. Kujutle, et sul on elada ainult kümme päeva – kas sa siis teeksid seda? See aitab teadvustada, mis on päriselt oluline, mida sa soovid pärandina endast maailma maha jätta.

Oluline on teha asju, mis on sinu südamelähedased projektid. Vahel ego veab meid ka sinna, kus saab ennast näidata, tõestada või teenida. Kuid see ei pruugi olla õige tee.

Mul ei ole – sinul ei tohi ka olla!

Kerguses elades on Triin Katariina kokku puutunud ka kadedusega. Miks sinu elu nii kerge ja tore on, aga minul nii raske? Miks mina peab dieeti, aga sina ei pea ja oled ikka peenike? Miks mind ei taha keegi, aga sinul on alati mehed ümber, kes kätel kannavad? «Minu meelest kadedust tuleks kasutada inspiratsiooniallikana,» jagab ta oma vaadet. «Mitte selliselt, et oled kuri ja kade, aga parem nii: oo, keegi on loonud endale laheda elu, tahaka ka, inspireeru sellest. Kuri kadedus toob pahasoovlikkust. Võta või netikommentaarid lahti. Mis häda, kust inimene üldse võtab selle aja ja energia, et seal sappi pritsida? Tal peab endal midagi väga halvasti olema. Üks õnnelik inimene ei tee ju selliseid asju!» Kadedust võiks kasutada positiivse tõukena – kui oled kellegi peale hirmus kade, siis äkki just see on see valdkond, millest sa ise salaja unistad? Ja kui keegi teine on kade sinu peale, pole põhjust lasta end häirida – võta seda komplimendina ja ütle aitäh.

Vana õitega ääristatud puukuuri räästa alla on pargitud Triin Katariina üle linna pilke püüdev jalgratas.
Vana õitega ääristatud puukuuri räästa alla on pargitud Triin Katariina üle linna pilke püüdev jalgratas. Foto: Madis Veltman

Loe lisaks 

Katariina Tammert on kirjutanud mitmeid huvitavaid raamatuid, milles jagab oma naiselikku hedonistlikku elukäsitlust, armuseiklusi ja vallutusi.

Katariina Tammerti raamatud.
Katariina Tammerti raamatud. Foto: apollo.ee

«Kaneelimaja ja paradiisiaed»

Triin Katariina uurim raamat, mida võiks võrrelda romantilise remondi ja eneseotsingute kuldteosega «Toscana päikese all».

«Ma arvasin, et kirjutasin raamatu ühe vana maja renoveerimisest, aia loomisest, naiseks olemisest ja kasvavate vanusenumbritega leppimisest, aga esimene inimene, kes mu käsikirja luges, juhtis mu tähelepanu millelegi, mida ma ise polnud märganudki: see räägib hoopis ühe naise püüdlustest õnne poole. Väga tabav, kuna see on mu suurem siht ja eesmärk olnud juba paarkümmend aastat. Olla õnnelik ning elada täna, siin ja praegu, head elu, iga päev.»

Katariina Tammerti raamatud.
Katariina Tammerti raamatud. Foto: apollo.ee

«Võr(g)utamine»

Kaks viimast raaamatut on justkui järjejutt minategelase ja jutustaja elust, aga samas ei ole ka.

Kuidas alustada otsast peale uues linnas? Mida teha, kui selgub, et eelmine elu ja armastus ei taha sind füüsilisest kaugenemisest hoolimata sugugi minna lasta? Kuidas ajada kõigi meeste pead segi ja leida uus peika, kes kannab sind kätel sellest hoolimata, et teed, mida tahad? Kui palju peaks kooselus kompromisse tegema? Kui palju peaks andestama? Kuidas saada mehele? Kas kõrvuti saavad eksisteerida kaks suurt armastust – see, kes päevast päeva su kõrval elab, ja see, kes kaugelt sind hoiab, kannab ja inspireerib?

«Minu esialgne plaan Tallinnast Võrru kolinud laulja Ingli tegelaskuju luues oli kirjutada midagi ilusat Võrust. Peategelase armastuslugu linnaga seda ongi, aga raamatu lehtedele trüginud mehed hakkasid kohe ootamatuid tempe tegema.»

Katariina Tammerti raamatud.
Katariina Tammerti raamatud. Foto: apollo.ee

«Inglid ja kelmid»

Rannaromaan

Kerge ja helge lugemine, nagu alapealkiri viitab. Ihaneeme on idüllliline rannaküla, kus elavad pealtnäha ideaalset klantspiltelu endisest poliitikust meelelahutusärimees, tema koduperenaisest abikaasa, tolle vend, lapsed, koerad ja kassid ning rannarestoran. Kui aga nende juurde satub modellist Õnne, selgub, et miski pole päris nii, nagu paistab, ja et kõik saab minna veel palju keerulisemaks, vähemalt esialgu. Lugu ei tee lihtsamaks ka arvukad sõbrad, üks tantraguru, peadpööritavad kired, taamal kulgevad kohtuasjad, Paremerakonda räsinud rahastamisskandaali vari ega seegi, et keegi selles loos ei tundu kohati päris täpselt teadvat, mida ta tahab ... või siis tahavad lihtsalt kõik kõike. Ehk kas on võimalik olla ühekorraga ingel ja kelm?

«Armastus, sõprus ja õnn on need teemad, mis mind kõige rohkem inspireerivad, samuti elus oma tee leidmine, ilu, rõõm, lõbu ja naudingud ...»

Katariina Tammerti raamatud.
Katariina Tammerti raamatud. Foto: apollo.ee

«Igor Mangi elu ja astroloogiatarkused»

Triin Tammerti edukaim raamat müükide poolest.

Igor Mangi elulooraamat ei ole elulooraamat selle traditsioonilises tähenduses. Selles on küll kirjas Igor Mangi maagiline ja värvikas elukäik, aga samavõrd on see astroloogiaõpik. Raamatu viimane osa sisaldab müstikust ja romantikust astroloogi mõtisklusi. «See raamat saab huvi pakkuda eelkõige neile, kes oskavad mõelda tõeliselt, see tähendab kõrgetes kategooriates,» räägib peategelane ise. «Nii inimese kui ka kogu ühiskonna eesmärk on teadvuse avardamine, kuna teadvus on kõige tähtsam ja vastutusrikkam osa inimpsüühikast. Teadvus on psüühika kaudu seotud lõpmatusega, mis pole midagi muud kui info-ookean. Psüühikat võib nimetada ka hingeks. Iga inimese mina on kordumatu, unikaalne.» 

Elu vürts ja muretus

Triin soetas endale Võrru maja ja loomulikult kirjutas selle ronoveerimisest raamatu. Miks kaneelimaja? «Kaneel on elu vürts. Majaga koos tuli aed, ma ei olnud kunagi aiast unistanud, aga siis ma avastasin endas ka aianduskire. Ja sinna juurde mõtisklused naiseks olemisest ja kasvava vanusega leppimisest ja naise rollist ühiskonnas üldse.»

Kuidas oskab mõni naine oma elu nii kergeks, rõõmsaks ja glamuurseks elada? Sellest me Triinuga räägimegi. Kuula, lõõgastu ja sinugi elu muutub kergemaks.

Sulle meeldis? Kõik «Naistejuttude» 364 osa leiad siit!

Kõik «Naistejuttude» saated ja põnevad pikad lood leiad nüüd Postimehe DIGIAJAKIRJADEST. Ühine meiega Facebookis, Instagramis ja Spotifys ning igal laupäeval kell 11 portaalis Postimees Naine.

Hakkas huvitama? Heidi Hanso kirjutatud südamlikud lood nii suhetest kui loomadest leiad siit. Tantrafestivali 2025 kohta saad lähemalt lugeda siit. Tahad oma suhte partneriga muuta armastavamaks, teadlikumaks ja andestavamaks? Õpi puudutama siin, õpi armastama siin. Lähtu õpetajate tarkusest: kõige tähtsam pole tehnika, vaid armastav tähelepanu ning kohalolu. Kui sa oma kallimat armastavalt puudutad, siis ei saa sa mitte midagi valesti teha! 

Triin Katariina kodu on hoolega kujundatud ning igal asjal on oma koht. Üleliigseid ruutmeetreid ühetoalises kodus ei leia – iga asi peab end ära õigustama.
Triin Katariina kodu on hoolega kujundatud ning igal asjal on oma koht. Üleliigseid ruutmeetreid ühetoalises kodus ei leia – iga asi peab end ära õigustama. Foto: Madis Veltman

Kes on Triin Katariina Tammert?

Kirjanikuna on ta avaldanud kokku viis romaani, üks neist koostöös Mart Kadastikuga. Igor Mangi elulooraamat ja inspiratsiooniraamat «Küsi ja Sulle antakse».

Enne kirjanikutööle pühendumist töötas Triin ajakirjanikuna, ta on tuntud ka seltskonnatähe, särasilmse suhtleja ja hedonistina.

Teised ajakirjad

Tagasi üles